Nepečené vánoční cukroví
Helena
6. 12. 2008
6. 12. 2008
Karamelové košíčky:
1 plechovka Salka, 250 g ztuženého tuku, 6 ks tyčinek Ledové kaštany.
Postup:
Plechovku s mlékem vaříme ve vodě asi 1,5 hodiny. Necháme před otevřením zcela vychladnout. Ztužený tuk a ledové kaštany rozpustíme ve vodní lázní. Na dno papírových košíčků nalijeme trochu čokoládové hmoty, necháme chvíli zatuhnout, na to dáme lžičku zkaramelizovaného mléka z plechovky a zalijeme zbytkem čokoládové hmoty. Nahoru položíme mandli nebo ořechové jádro.
Opilé vykrajované perníčky nepečené:
Krém: rozpustíme 180 g másla, přidáme 200 g cukru moučka, 50 g kakaa, 10 lžic rumu a
dobře promícháme.
Postup:
Perník na strouhání podélně nakrájíme na 1 cm vysoké plátky, z nichž tvořítky
vykrajujeme různé tvary a namáčíme je do krému. Obalujeme hned v kokosové moučce,
mletých oříšcích nebo v čokoládové rýží. Dáme zaschnout.
1 plechovka Salka, 250 g ztuženého tuku, 6 ks tyčinek Ledové kaštany.
Postup:
Plechovku s mlékem vaříme ve vodě asi 1,5 hodiny. Necháme před otevřením zcela vychladnout. Ztužený tuk a ledové kaštany rozpustíme ve vodní lázní. Na dno papírových košíčků nalijeme trochu čokoládové hmoty, necháme chvíli zatuhnout, na to dáme lžičku zkaramelizovaného mléka z plechovky a zalijeme zbytkem čokoládové hmoty. Nahoru položíme mandli nebo ořechové jádro.
Opilé vykrajované perníčky nepečené:
Krém: rozpustíme 180 g másla, přidáme 200 g cukru moučka, 50 g kakaa, 10 lžic rumu a
dobře promícháme.
Postup:
Perník na strouhání podélně nakrájíme na 1 cm vysoké plátky, z nichž tvořítky
vykrajujeme různé tvary a namáčíme je do krému. Obalujeme hned v kokosové moučce,
mletých oříšcích nebo v čokoládové rýží. Dáme zaschnout.
Tweet |