Vánoční diadort
Bertice
5. 12. 2008
5. 12. 2008
Děkujeme čtenářce s nickem bertice, že zaslala recept na dort pro diabetiky :-)
Potřebujeme:
150 g polohrubé mouky, 4 vejce, 4 lžíce horké vody, Diafan (asi 60 kapek), 3 lžíce kakaa, 1 lžička kypřícího prášku, 2 velká jablka, diameruňkový džem, kokos, dia čokoláda.
Žloutky dáme do misky, přidáme horkou vodu s rozpuštěným sladidlem a našleháme. Mouku prosejeme s práškem a kakaem. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Do žloutkové směsi vmícháme moučnou směs s jablky a nakonec tuhý sníh z bílků.
Těsto rozetřeme do vytřené a vysypané formy a v mírně vyhřáté troubě upečeme. Prochladlý dort vyklopíme, potřeme džemem, polijeme čokoládovou polevou a po zaschnutí posypeme strouhanou diačokoládou a kokosem (kokos sypeme do tvaru stromečku nebo hvězdy) nebo můžeme jen „zasněžit kokosem“.
Potřebujeme:
150 g polohrubé mouky, 4 vejce, 4 lžíce horké vody, Diafan (asi 60 kapek), 3 lžíce kakaa, 1 lžička kypřícího prášku, 2 velká jablka, diameruňkový džem, kokos, dia čokoláda.
Žloutky dáme do misky, přidáme horkou vodu s rozpuštěným sladidlem a našleháme. Mouku prosejeme s práškem a kakaem. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Do žloutkové směsi vmícháme moučnou směs s jablky a nakonec tuhý sníh z bílků.
Těsto rozetřeme do vytřené a vysypané formy a v mírně vyhřáté troubě upečeme. Prochladlý dort vyklopíme, potřeme džemem, polijeme čokoládovou polevou a po zaschnutí posypeme strouhanou diačokoládou a kokosem (kokos sypeme do tvaru stromečku nebo hvězdy) nebo můžeme jen „zasněžit kokosem“.
Tweet |