Laskonky
Helena
16. 12. 2007
16. 12. 2007
Čtenářka Helena pro nás připravila recept na Laskonky. Sice k němu nemáme fotografii (jak ale vypadá správná a dobrá laskonka snad všichni víme), přesto děkujeme a nabízíme tento recept i vám, ostatním…
Potřebujeme:
- 4 bílky
- 25 dkg cukru krupice
- 6 dkg cukru moučka
- 15 dkg mletých ořechů
- 6 lžic vody
Z bílků ušleháme pevný sníh,zašleháme 5 dkg krupicového cukru a znovu šleháme
dohusta. Zbytek krupicového cukru zalejeme vodou,
necháme rozpustit, pak svaříme na nit.(Nabereme trošku na vidličku, stiskneme mezi dvěma prstvy -hmota se táhne jako nit).
Svařený cukr vešleháme do sněhu. Nakonec vmícháme moučkový cukr s ořechy. Na plech s pečícím papírem klademe lžičkou malé hromádky, nožem rozetřeme do oválného tvaru a spíše sušíme v mírné
troubě – asi 125 stupňů – často hlídat, musí zůstat bílé.
Hotové spojujeme kávovým krémem:
- 25 dkg másla
- 15 dkg cukru moučka
- 3 lžičky mleté kávy – vše ušleháme ve šlehači.
Hotové laskonky pocákáme čokoládovou polevou.
Potřebujeme:
- 4 bílky
- 25 dkg cukru krupice
- 6 dkg cukru moučka
- 15 dkg mletých ořechů
- 6 lžic vody
Z bílků ušleháme pevný sníh,zašleháme 5 dkg krupicového cukru a znovu šleháme
dohusta. Zbytek krupicového cukru zalejeme vodou,
necháme rozpustit, pak svaříme na nit.(Nabereme trošku na vidličku, stiskneme mezi dvěma prstvy -hmota se táhne jako nit).
Svařený cukr vešleháme do sněhu. Nakonec vmícháme moučkový cukr s ořechy. Na plech s pečícím papírem klademe lžičkou malé hromádky, nožem rozetřeme do oválného tvaru a spíše sušíme v mírné
troubě – asi 125 stupňů – často hlídat, musí zůstat bílé.
Hotové spojujeme kávovým krémem:
- 25 dkg másla
- 15 dkg cukru moučka
- 3 lžičky mleté kávy – vše ušleháme ve šlehači.
Hotové laskonky pocákáme čokoládovou polevou.
Tweet |