Kardamonová srdíčka
tsunami
12. 12. 2007
12. 12. 2007
Nabízím vám recept na kardamonová srdíčka. Je to výborné, neznám nikoho komu by to nechutnalo! :o)
Ingredience:
200 g hladké mouky
200 g másla
150 g cukru moučka
100 g lískových oříšků (mletých)
100 g bílé čokoládové polevy
50 g cukru krystal (krupice)
1 žloutek
1 pomeranč (šťáva
po 1,5 lžič. skořice a kardamomu
Postup: z mouky oříšků, moučkového cukru, pomerančové šťávy, skořice (0,5 lžičky),
kardamomu, žloutku a másla vypracujeme těsto. zabalíme do fólie a chladíme 2 hodiny.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Z těsta vykrajujeme srdíčka (pracujeme pouze s
těstem dobře vychladlým, těsto, se kterým nepracujeme, stále držíme v chladničce)
silná asi 0,4 cm a vypichujeme na plech vyložený pečícím papírem.
Srdíčka potřeme vodou, posypeme skořicí a cukrem krystal.
Pečeme asi 10-15minut, dle trouby a po vychladnutí postříkáme polevou.
Ingredience:
200 g hladké mouky
200 g másla
150 g cukru moučka
100 g lískových oříšků (mletých)
100 g bílé čokoládové polevy
50 g cukru krystal (krupice)
1 žloutek
1 pomeranč (šťáva
po 1,5 lžič. skořice a kardamomu
Postup: z mouky oříšků, moučkového cukru, pomerančové šťávy, skořice (0,5 lžičky),
kardamomu, žloutku a másla vypracujeme těsto. zabalíme do fólie a chladíme 2 hodiny.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Z těsta vykrajujeme srdíčka (pracujeme pouze s
těstem dobře vychladlým, těsto, se kterým nepracujeme, stále držíme v chladničce)
silná asi 0,4 cm a vypichujeme na plech vyložený pečícím papírem.
Srdíčka potřeme vodou, posypeme skořicí a cukrem krystal.
Pečeme asi 10-15minut, dle trouby a po vychladnutí postříkáme polevou.
Tweet |