Karamelky
Patricie
7. 12. 2007
7. 12. 2007
Váš vánoční stůl mohou obohatit i karamelky. Recept nám zaslala čtenářka Patricie.
Ingredience:
- 180 g změklého másla
- 140 g přírodního krupicového cukru
- 2 žloutky
- 50 g mletých mandlí
- 80 g měkkých karamel
- 80 g sušených jablek nebo meruněk předem namočených do vody nebo čaje
- 230 g hladké mouky
- 1/2 lžíce prášku do pečiva
- trochu mléka na potření
Postup:
Našlehejte máslo a cukr do pěny. Přimíchejte žloutky, mleté mandle, kousky karamel a sušeného ovoce. Prosijte mouku a prášek do pečiva. Všechno dobře propracujte a v dlaních vytvořte menší kuličky.
Ty pokládejte dál od sebe pečicím papírem vyložený
plech, mírně zploštěte dlaní, potřete je mlékem a pečte osm až dvanáct minut v troubě předehřáté na 180, dokud placičky krásně nezezlátnou. Nechte je na plechu ještě pět minut dojít a nechte vychladnout na mřížce.
Přeji dobrou chuť :-)
Ingredience:
- 180 g změklého másla
- 140 g přírodního krupicového cukru
- 2 žloutky
- 50 g mletých mandlí
- 80 g měkkých karamel
- 80 g sušených jablek nebo meruněk předem namočených do vody nebo čaje
- 230 g hladké mouky
- 1/2 lžíce prášku do pečiva
- trochu mléka na potření
Postup:
Našlehejte máslo a cukr do pěny. Přimíchejte žloutky, mleté mandle, kousky karamel a sušeného ovoce. Prosijte mouku a prášek do pečiva. Všechno dobře propracujte a v dlaních vytvořte menší kuličky.
Ty pokládejte dál od sebe pečicím papírem vyložený
plech, mírně zploštěte dlaní, potřete je mlékem a pečte osm až dvanáct minut v troubě předehřáté na 180, dokud placičky krásně nezezlátnou. Nechte je na plechu ještě pět minut dojít a nechte vychladnout na mřížce.
Přeji dobrou chuť :-)
Tweet |