Svět slov

Vyhledávání

Nejčtenější za rok

Moudrosti do hrsti

Příroda má ve zvyku vymáhat velmi lichvářské úroky.
(Michel de Montaigne)

Karamelky

Patricie
7. 12. 2007
KaramelkyVáš vánoční stůl mohou obohatit i karamelky. Recept nám zaslala čtenářka Patricie.

Ingredience:

- 180 g změklého másla
- 140 g přírodního krupicového cukru
- 2 žloutky
- 50 g mletých mandlí
- 80 g měkkých karamel
- 80 g sušených jablek nebo meruněk předem namočených do vody nebo čaje
- 230 g hladké mouky
- 1/2 lžíce prášku do pečiva
- trochu mléka na potření

Postup:

Našlehejte máslo a cukr do pěny. Přimíchejte žloutky, mleté mandle, kousky karamel a sušeného ovoce. Prosijte mouku a prášek do pečiva. Všechno dobře propracujte a v dlaních vytvořte menší kuličky.

Ty pokládejte dál od sebe pečicím papírem vyložený
plech, mírně zploštěte dlaní, potřete je mlékem a pečte osm až dvanáct minut v troubě předehřáté na 180, dokud placičky krásně nezezlátnou. Nechte je na plechu ještě pět minut dojít a nechte vychladnout na mřížce.

Přeji dobrou chuť :-)

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...
RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 645 dnů v provozu
• 4 940 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 15.05.2024 a svátek má Žofie