Svět slov

Vyhledávání

Nejčtenější za rok

Moudrosti do hrsti

A pak nebude nic…
(Jirka Bolech)

Brokátová vejce

Bertice
2. 6. 2021
Brokátová vejce
Recept na japonský moučník Nišiki Tamago

Potřebujeme:
  • 10 natvrdo uvařených vajec
  • 15 lžiček cukru
  • špetka soli

Vejce uvaříme natvrdo, rozdělíme žloutky a bílky zvlášť a každé zvlášť také nadrobno prolisujeme. Bílky rozetřeme se 6 lžičkami cukru a špetkou soli a do žloutků vmícháme 9 lžiček cukru. Doporučujeme nahradit cukr bílý cukrem třtinovým.

Z alobalu si poté připravíme formu, nejlépe ve tvaru čtverce nebo obdélníku, do které dáme nejdříve hmotu připravenou z bílků, stlačíme, umačkáme a navrch rozetřeme hmotu ze žloutků. Formu pak vložíme do pařáku a necháme v páře asi 10 minut.

Po vychladnutí krájíme na čtverce. Místo pařáku můžeme i zapékat v troubě.
brokátová vejce, tedy nishiki tamago
Podáváme k čaji jako moučník.

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...
RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 626 dnů v provozu
• 4 940 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 26.04.2024 a svátek má Oto