Brokátová vejce
Bertice
2. 6. 2021
Recept na japonský moučník Nišiki Tamago
Potřebujeme:
Vejce uvaříme natvrdo, rozdělíme žloutky a bílky zvlášť a každé zvlášť také nadrobno prolisujeme. Bílky rozetřeme se 6 lžičkami cukru a špetkou soli a do žloutků vmícháme 9 lžiček cukru. Doporučujeme nahradit cukr bílý cukrem třtinovým.
Z alobalu si poté připravíme formu, nejlépe ve tvaru čtverce nebo obdélníku, do které dáme nejdříve hmotu připravenou z bílků, stlačíme, umačkáme a navrch rozetřeme hmotu ze žloutků. Formu pak vložíme do pařáku a necháme v páře asi 10 minut.
Po vychladnutí krájíme na čtverce. Místo pařáku můžeme i zapékat v troubě.
Podáváme k čaji jako moučník.
2. 6. 2021
Recept na japonský moučník Nišiki Tamago
Potřebujeme:
- 10 natvrdo uvařených vajec
- 15 lžiček cukru
- špetka soli
Vejce uvaříme natvrdo, rozdělíme žloutky a bílky zvlášť a každé zvlášť také nadrobno prolisujeme. Bílky rozetřeme se 6 lžičkami cukru a špetkou soli a do žloutků vmícháme 9 lžiček cukru. Doporučujeme nahradit cukr bílý cukrem třtinovým.
Z alobalu si poté připravíme formu, nejlépe ve tvaru čtverce nebo obdélníku, do které dáme nejdříve hmotu připravenou z bílků, stlačíme, umačkáme a navrch rozetřeme hmotu ze žloutků. Formu pak vložíme do pařáku a necháme v páře asi 10 minut.
Po vychladnutí krájíme na čtverce. Místo pařáku můžeme i zapékat v troubě.
Podáváme k čaji jako moučník.
Tweet |
Další články, které by vás také mohly zajímat: |