Těstoviny s omáčkou z červené řepy
Šmudlinka
8. 12. 2021
8. 12. 2021
Naprosto vynikající a jednoduché. A navíc variabilní…
Potřebujeme:
- červenou řepu
- smetanu
- citronovou šťávu
- sůl, pepř, případně bylinky
Omáčku připravíme naprosto jednoduše. Nastrouháme či nakrájíme červenou řepu a dáme ji zhruba na 15 minut dusit na malý plamen. Když je měkká (ovšem poloměkká je nejlepší), zalijeme ji smetanou, osolíme, opepříme a podle chuti okořeníme.
Použít můžeme různé bylinky, ale když omáčku necháme jen tak, bude také vynikající.
Na závěr je důležité přilít poměrně velké množství citronové šťávy, přibližně tolik jako do koprové omáčky. Prostě tak, aby byla omáčka příjemně nakyslá.
Jinou variantu omáčky získáte, pokud řepu v omáčce rozmixujete dojemna.
Podáváme k čemu?
K čemukoliv… Variací může být několik:
- těstoviny
- brambory posypané opečeným špekem
- či pokud omáčku hodně zahustíme, můžeme ji servírovat i na pečené maso
Červená řepa je často neprávem opomíjenou zeleninou. Obsahuje hodně vitamínů a minerálů a hlavně cenné červené barvivo.
Červenou řepou, kterou jíte alespoň dva týdny zasyrova, si parádně vyčistíte játra. Jedná se o červené barvivo betain, které tlumí růst bakterií a tím stimuluje činnost imunitního systému. Pomáhá vylučovat i škodlivý tuk z jater a startuje nepřetržitou vlastní detoxikaci jater, je to takový malý velký aktivátor.
Také velmi silně působí zásaditě, takže prospívá našemu většinou překyselenému organismu, bojuje proti únavě, mykózám, chudokrevnosti, prospívá křečovým žilám, posiluje cévy a srdce a bojuje proti stárnutí… mám pokračovat? Raději ne… raději si dejte červenou řepu!
Potřebujeme:
- červenou řepu
- smetanu
- citronovou šťávu
- sůl, pepř, případně bylinky
Omáčku připravíme naprosto jednoduše. Nastrouháme či nakrájíme červenou řepu a dáme ji zhruba na 15 minut dusit na malý plamen. Když je měkká (ovšem poloměkká je nejlepší), zalijeme ji smetanou, osolíme, opepříme a podle chuti okořeníme.
Použít můžeme různé bylinky, ale když omáčku necháme jen tak, bude také vynikající.
Na závěr je důležité přilít poměrně velké množství citronové šťávy, přibližně tolik jako do koprové omáčky. Prostě tak, aby byla omáčka příjemně nakyslá.
Jinou variantu omáčky získáte, pokud řepu v omáčce rozmixujete dojemna.
Podáváme k čemu?
K čemukoliv… Variací může být několik:
- těstoviny
- brambory posypané opečeným špekem
- či pokud omáčku hodně zahustíme, můžeme ji servírovat i na pečené maso
Červená řepa je často neprávem opomíjenou zeleninou. Obsahuje hodně vitamínů a minerálů a hlavně cenné červené barvivo.
Červenou řepou, kterou jíte alespoň dva týdny zasyrova, si parádně vyčistíte játra. Jedná se o červené barvivo betain, které tlumí růst bakterií a tím stimuluje činnost imunitního systému. Pomáhá vylučovat i škodlivý tuk z jater a startuje nepřetržitou vlastní detoxikaci jater, je to takový malý velký aktivátor.
Také velmi silně působí zásaditě, takže prospívá našemu většinou překyselenému organismu, bojuje proti únavě, mykózám, chudokrevnosti, prospívá křečovým žilám, posiluje cévy a srdce a bojuje proti stárnutí… mám pokračovat? Raději ne… raději si dejte červenou řepu!
Tweet |