Pár tipů na silvestrovské chlebíčky
Ivana
31. 12. 2008
31. 12. 2008
Chlebíčky s celerovou pomazánkou
Potřebujeme: veku, celer, šunku, majonézu, pepř, sůl, případně sýr Eidam a česnek.
Celer vaříme tak dlouho, dokud nezměkne. Když vychladne, nastrouháme ho na hrubší kousky (kdo chce, může úplně najemno, chuť bude delikátnější). Přidáme nadrobno pokrájenou šunku, případně sýr a majonézu – dochutíme pepřem, solí, eventuálně najemno utřeným česnekem. Vychladíme a mažeme na plátky veky. Zdobíme sterilovanou okurkou, paprikou, můžeme přidat vajíčko natvrdo a syrovou červenou řepu nakrájenou na plátky.
Chlebíčky s Camembertem
Potřebujeme: veku, máslo, sýr Camembert (lze nahradit Hermelínem), šťavnatá jablka
Plátky veky potřeme změklým máslem, přidáme vrstvičku měkkého camembertu a navrch obložíme tenkými plátky jablek bez jádřinců.
Olivové chlebíčky s očky
Potřebujeme: veku, máslo, parmezán, česnek, olivy
Nejprve rozmixujeme vypeckované olivy, pak přidáme změklé máslo, parmezán a znovu rozmixujeme, dokud nedostaneme jemnou pastu. Přidáme očka (kdo chce, může je nahradit sardinkami) a případně i jeden stroužek česneku pro chuť. Namažeme na veky a ozdobíme zeleninou.
Pikantní chlebíčky s worchesterovou omáčkou
Potřebujeme: veku, salám, kyselé okurky, cibuli, majonézu
Nálev: 1 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 1 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice, 1/2 lžíce worchestrové omáčky (necháme přejít varem)
Salám, okurku a cibuli rozmixujeme, přidáme majonézu a vmícháme do studeného nálevu. Namažeme na veku, dle chuti obložíme zeleninou. Vynikající jsou i plátky mandarinky či pomeranče.
Chlebíčky s česnekovou pomazánkou
Potřebujeme: veku, tavený sýr, ementál, česnek, majonézu, sůl
Sýr nastrouháme velmi najemno. Česnek rozmačkáme, utřeme se solí a smícháme se sýrem. Do směsi vmícháme majonézu rozmíchanou s tavenými sýry. Důkladně promícháme, ozdobíme plátky rajčete a plátkem salátové okurky.
Nakrájíme veku na centimetrové plátky. Namažeme je česnekovou pomazánkou. Chlebíčky zdobíme salámem, zeleninou, vejcem a sýrem.
Chlebíčky s játrovou pomazánkou
Potřebujeme: veku, játrovou paštiku, máslo, tavený smetanový sýr, na dochucení hořčici, česnek
Játrovou paštiku dojemna utřeme s máslem a smetanovým sýrem, ochutíme hořčicí a rozetřeným česnekem, případně osolíme. Ozdobíme čerstvou zeleninou, nebo kyselou okurkou.
Chlebíčky s kapiovou pomazánkou
Potřebujeme: veku, zavařené kapie, tavený sýr (nejlépe Apetito), máslo, česnek, šunkový salám, cibule, sůl, pepř
Všechny příměsy dokonale rozetřeme, šunkový sýr a cibuli nadrobno nakrájíme, vmícháme do pomazánky. Dle chuti osolíme a opepříme a namažeme na tenké plátky veky.
Chlebíčky s ostrou kapiovou pomazánkou
Potřebujeme: veku, tavený smetanový sýr, pomazánkové máslo, eidam, natvrdo uvařená vejce, několik lžic mléka, hořčice, 2 malé feferonky, sůl
Potřebujeme: veku, celer, šunku, majonézu, pepř, sůl, případně sýr Eidam a česnek.
Celer vaříme tak dlouho, dokud nezměkne. Když vychladne, nastrouháme ho na hrubší kousky (kdo chce, může úplně najemno, chuť bude delikátnější). Přidáme nadrobno pokrájenou šunku, případně sýr a majonézu – dochutíme pepřem, solí, eventuálně najemno utřeným česnekem. Vychladíme a mažeme na plátky veky. Zdobíme sterilovanou okurkou, paprikou, můžeme přidat vajíčko natvrdo a syrovou červenou řepu nakrájenou na plátky.
Chlebíčky s Camembertem
Potřebujeme: veku, máslo, sýr Camembert (lze nahradit Hermelínem), šťavnatá jablka
Plátky veky potřeme změklým máslem, přidáme vrstvičku měkkého camembertu a navrch obložíme tenkými plátky jablek bez jádřinců.
Olivové chlebíčky s očky
Potřebujeme: veku, máslo, parmezán, česnek, olivy
Nejprve rozmixujeme vypeckované olivy, pak přidáme změklé máslo, parmezán a znovu rozmixujeme, dokud nedostaneme jemnou pastu. Přidáme očka (kdo chce, může je nahradit sardinkami) a případně i jeden stroužek česneku pro chuť. Namažeme na veky a ozdobíme zeleninou.
Pikantní chlebíčky s worchesterovou omáčkou
Potřebujeme: veku, salám, kyselé okurky, cibuli, majonézu
Nálev: 1 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 1 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice, 1/2 lžíce worchestrové omáčky (necháme přejít varem)
Salám, okurku a cibuli rozmixujeme, přidáme majonézu a vmícháme do studeného nálevu. Namažeme na veku, dle chuti obložíme zeleninou. Vynikající jsou i plátky mandarinky či pomeranče.
Chlebíčky s česnekovou pomazánkou
Potřebujeme: veku, tavený sýr, ementál, česnek, majonézu, sůl
Sýr nastrouháme velmi najemno. Česnek rozmačkáme, utřeme se solí a smícháme se sýrem. Do směsi vmícháme majonézu rozmíchanou s tavenými sýry. Důkladně promícháme, ozdobíme plátky rajčete a plátkem salátové okurky.
Nakrájíme veku na centimetrové plátky. Namažeme je česnekovou pomazánkou. Chlebíčky zdobíme salámem, zeleninou, vejcem a sýrem.
Chlebíčky s játrovou pomazánkou
Potřebujeme: veku, játrovou paštiku, máslo, tavený smetanový sýr, na dochucení hořčici, česnek
Játrovou paštiku dojemna utřeme s máslem a smetanovým sýrem, ochutíme hořčicí a rozetřeným česnekem, případně osolíme. Ozdobíme čerstvou zeleninou, nebo kyselou okurkou.
Chlebíčky s kapiovou pomazánkou
Potřebujeme: veku, zavařené kapie, tavený sýr (nejlépe Apetito), máslo, česnek, šunkový salám, cibule, sůl, pepř
Všechny příměsy dokonale rozetřeme, šunkový sýr a cibuli nadrobno nakrájíme, vmícháme do pomazánky. Dle chuti osolíme a opepříme a namažeme na tenké plátky veky.
Chlebíčky s ostrou kapiovou pomazánkou
Potřebujeme: veku, tavený smetanový sýr, pomazánkové máslo, eidam, natvrdo uvařená vejce, několik lžic mléka, hořčice, 2 malé feferonky, sůl
Tweet |