Svět slov

Vyhledávání

Nejčtenější za rok

Moudrosti do hrsti

Říká se, že čas zahojí všechny rány. Nesouhlasím. Rány přetrvávají. Čas a rozum chrání duševní zdraví, rány zakrývají jizvy a bolest ustupuje, ale nikdy nezmizí.
(Rose Kennedyová)

Játrová roláda

Betyna
12. 3. 2022
Játrová roládaJsme rádi, že vám můžeme nabídnout osvědčenou dobrotu od čtenářky Betyny. Tentokrát je to výborná játrová roláda…

Potřebujeme:

1 tácek kuřecích jater (cca 500g)
3 rohlíky
3 celá vejce
3 lžíce sádla
drcený česnek, sůl, pepř, majoránka a koření podle vlastní chuti (grilovací apod.)

- umělohmotné střívko na tlačenku (k dostání běžně v papírnictví)
- provázek na zavázání

Postup:

Sádlo rozpustíme a necháme trošku zchladit.
Rohlíky nakrájíme na kostičky.
Játra rozmačkáme rukou nebo použijeme jakýkoliv robot, který obvykle používáme.
Smícháme, přidáme vejce a koření, promícháme.

Umělohmotné střívko na tlačenku na jednom konci zavážeme provázkem, pro lepší manipulaci při plnění postavíme do zavařovací sklenice. Naplníme tak, aby se nám vešlo do kastrolu, ve kterém budeme vařit, zavážeme na druhém konci – můžeme udělat smyčku, abychom mohli potom uvařené snadno vytáhnout z vody. Zřejmě bude třeba udělat 2 porce, aby se vešly do kastrolu o průměru 24 cm.

Vložíme do vařící vody a vaříme cca 30 minut, při vaření otočíme.
Kdyby se nedařilo rolády otočit (někdy se vrací do původní pozice), zatížíme je talířkem, aby se ovařily ze všech stran rovnoměrně.

Po uvaření vytáhneme, položíme na talířek a necháme vychladit aspoň tak dlouho, až se rozpuštěný tuk vstřebá.
Můžeme konzumovat teplé i studené.







          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...
RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 627 dnů v provozu
• 4 940 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 27.04.2024 a svátek má Jaroslav