Játrová roláda
Betyna
12. 3. 2022
12. 3. 2022
Jsme rádi, že vám můžeme nabídnout osvědčenou dobrotu od čtenářky Betyny. Tentokrát je to výborná játrová roláda…
Potřebujeme:
1 tácek kuřecích jater (cca 500g)
3 rohlíky
3 celá vejce
3 lžíce sádla
drcený česnek, sůl, pepř, majoránka a koření podle vlastní chuti (grilovací apod.)
- umělohmotné střívko na tlačenku (k dostání běžně v papírnictví)
- provázek na zavázání
Postup:
Sádlo rozpustíme a necháme trošku zchladit.
Rohlíky nakrájíme na kostičky.
Játra rozmačkáme rukou nebo použijeme jakýkoliv robot, který obvykle používáme.
Smícháme, přidáme vejce a koření, promícháme.
Umělohmotné střívko na tlačenku na jednom konci zavážeme provázkem, pro lepší manipulaci při plnění postavíme do zavařovací sklenice. Naplníme tak, aby se nám vešlo do kastrolu, ve kterém budeme vařit, zavážeme na druhém konci – můžeme udělat smyčku, abychom mohli potom uvařené snadno vytáhnout z vody. Zřejmě bude třeba udělat 2 porce, aby se vešly do kastrolu o průměru 24 cm.
Vložíme do vařící vody a vaříme cca 30 minut, při vaření otočíme.
Kdyby se nedařilo rolády otočit (někdy se vrací do původní pozice), zatížíme je talířkem, aby se ovařily ze všech stran rovnoměrně.
Po uvaření vytáhneme, položíme na talířek a necháme vychladit aspoň tak dlouho, až se rozpuštěný tuk vstřebá.
Můžeme konzumovat teplé i studené.
Potřebujeme:
1 tácek kuřecích jater (cca 500g)
3 rohlíky
3 celá vejce
3 lžíce sádla
drcený česnek, sůl, pepř, majoránka a koření podle vlastní chuti (grilovací apod.)
- umělohmotné střívko na tlačenku (k dostání běžně v papírnictví)
- provázek na zavázání
Postup:
Sádlo rozpustíme a necháme trošku zchladit.
Rohlíky nakrájíme na kostičky.
Játra rozmačkáme rukou nebo použijeme jakýkoliv robot, který obvykle používáme.
Smícháme, přidáme vejce a koření, promícháme.
Umělohmotné střívko na tlačenku na jednom konci zavážeme provázkem, pro lepší manipulaci při plnění postavíme do zavařovací sklenice. Naplníme tak, aby se nám vešlo do kastrolu, ve kterém budeme vařit, zavážeme na druhém konci – můžeme udělat smyčku, abychom mohli potom uvařené snadno vytáhnout z vody. Zřejmě bude třeba udělat 2 porce, aby se vešly do kastrolu o průměru 24 cm.
Vložíme do vařící vody a vaříme cca 30 minut, při vaření otočíme.
Kdyby se nedařilo rolády otočit (někdy se vrací do původní pozice), zatížíme je talířkem, aby se ovařily ze všech stran rovnoměrně.
Po uvaření vytáhneme, položíme na talířek a necháme vychladit aspoň tak dlouho, až se rozpuštěný tuk vstřebá.
Můžeme konzumovat teplé i studené.
Tweet |