Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

První podmínkou lásky k ženě je souhlasit s jejíma očima.
(Robert Burns)

Ředkvičková polévka

Bertice
16. 6. 2009
Ředkvičková polévkaDnes přinášíme recept na ředkvičkovou polévku. Nechte si chutnat!

Potřebujeme:
1 cibuli, 2 svazečky ředkviček, 2 svazečky pažitky, 1 lžíce tuku, 3/4 l masového vývaru, muškátový oříšek, 1/8 l smetany – šlehačky, 1 žloutek, 1/8 l vína, nejlépe ryzlink.

Oloupanou cibuli, nasekané nepoškozené lístečky ředkvičky a opranou okapanou pažitku rozsekáme a krátce podusíme na tuku. Zalijeme vývarem, okořeníme muškátovým oříškem a 10 minut na mírném ohni vaříme.

Sejmeme z ohně, přidáme smetanu, v níž jsme rozšlehali žloutek a nahrubo nastrouhané ředkvičky, zalijeme vínem a ihned podáváme.


          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 755 dnů v provozu
• 4 930 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 07.12.2021 a svátek má Ambrož