Ředkvičková polévka
Bertice
26. 3. 2022
26. 3. 2022
Dnes přinášíme recept na ředkvičkovou polévku. Nechte si chutnat!
Potřebujeme:
1 cibuli, 2 svazečky ředkviček, 2 svazečky pažitky, 1 lžíce tuku, 3/4 l masového vývaru, muškátový oříšek, 1/8 l smetany – šlehačky, 1 žloutek, 1/8 l vína, nejlépe ryzlink.
Oloupanou cibuli, nasekané nepoškozené lístečky ředkvičky a opranou okapanou pažitku rozsekáme a krátce podusíme na tuku. Zalijeme vývarem, okořeníme muškátovým oříškem a 10 minut na mírném ohni vaříme.
Sejmeme z ohně, přidáme smetanu, v níž jsme rozšlehali žloutek a nahrubo nastrouhané ředkvičky, zalijeme vínem a ihned podáváme.
Potřebujeme:
1 cibuli, 2 svazečky ředkviček, 2 svazečky pažitky, 1 lžíce tuku, 3/4 l masového vývaru, muškátový oříšek, 1/8 l smetany – šlehačky, 1 žloutek, 1/8 l vína, nejlépe ryzlink.
Oloupanou cibuli, nasekané nepoškozené lístečky ředkvičky a opranou okapanou pažitku rozsekáme a krátce podusíme na tuku. Zalijeme vývarem, okořeníme muškátovým oříškem a 10 minut na mírném ohni vaříme.
Sejmeme z ohně, přidáme smetanu, v níž jsme rozšlehali žloutek a nahrubo nastrouhané ředkvičky, zalijeme vínem a ihned podáváme.
Tweet |