Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Mít děti není ještě pojistkou proti opuštěnosti.
(Honoré de Balzac)

Ředkvičková polévka

Bertice
16. 6. 2009
Ředkvičková polévkaDnes přinášíme recept na ředkvičkovou polévku. Nechte si chutnat!

Potřebujeme:
1 cibuli, 2 svazečky ředkviček, 2 svazečky pažitky, 1 lžíce tuku, 3/4 l masového vývaru, muškátový oříšek, 1/8 l smetany – šlehačky, 1 žloutek, 1/8 l vína, nejlépe ryzlink.

Oloupanou cibuli, nasekané nepoškozené lístečky ředkvičky a opranou okapanou pažitku rozsekáme a krátce podusíme na tuku. Zalijeme vývarem, okořeníme muškátovým oříškem a 10 minut na mírném ohni vaříme.

Sejmeme z ohně, přidáme smetanu, v níž jsme rozšlehali žloutek a nahrubo nastrouhané ředkvičky, zalijeme vínem a ihned podáváme.


          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 544 dny v provozu
• 4 927 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 10.05.2021 a svátek má Blažena