Svět slov

Vyhledávání

Nejčtenější za rok

Moudrosti do hrsti

Jsem dítě v pokročilém věku.
(Marc Chagall)

Čtyřbarevná pizza

femme fatale
20. 3. 2022
Čtyřbarevná pizzaNabízím vám náš oblíbený domácí recept. Je jednoduchý a pochutnáme si všichni bez rozdílu. Výhodou je, že čtyřbarevná pizza se dá různě obměňovat podle toho, co dům dá.

Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 140 ml vody
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- cca jednu třetinu kostky droždí (mívá 42 g)

Na těsto přijde:
- česnek konzervovaný tuňák, rajčata, kečup, kuřecí šunka, žampiony, brokolice, eidam či niva

Necháme vzejít kvásek a z mouky a ostatních surovin vypracujeme tuhé, ale nelepivé těsto (dle popotřeby můžeme přidávat mouku) a necháme vykynout přibližně 40 minut (lze i kratší dobu).

Když je těsto vykynuté, rozválíme ho do pečící formy (pomůžeme si malou hladkou sklenkou, kterou pomoučíme a s její pomocí těsto hrneme do stran a do krajů, aby byla všude rovnoměrná vrstva).

Potřeme olejem, poklademe rozetřený česnek se solí. Pak dáme tenkou vrstvičku kečupu (my jsme si doma oblíbili drcená rajčata – lze koupit nejčastěji v plechovce, ale i v papírovém balení).
Na to klademe plátky kuřecí šunky a kousky konzervovaného tuňáka, a dále na drobné kousky nakrájená rajčata. Přidáme žampiony (lze obměnit vařenou brokolici, tu je ale nutno předtím rozebrat na malé kousky).
Navrch nastrouháme sýr eidam. Kdo má rád pikantnější chuť, může použít místo eidamu nivu. Dáme zapéct. Podáváme nejlépe teplé, dobře ale chutná i studená. Dobrou chuť!

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...
RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 627 dnů v provozu
• 4 940 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 27.04.2024 a svátek má Jaroslav