Gratinované kuřecí řízky s tolárky
Bertice
27. 12. 2021
4 kuřecí řízky, 2 plátky šunky, 150 g hříbků,30 g másla, 80 g strouhaného sýru,2 lžíce oleje, sůl, zeleninová obloha+ příloha bramborové tolárky nebo americké brambory.
Očistěné hříbky nakrájíme na plátky, osmahneme na másle, podlijeme vodou a dusíme do měkka.Kuřecí řízky rozklepeme do šířky, osolíme, poklademe půlkami plátků šunky a houbami, přeložíme v půli , přiklepneme paličkou.Můžeme zajistit párátky nebo jehlami.
Řízky osolíme a prudce opečeme na rozehřátém oleji.Přeložíme na čistou pánvičku a posypeme strouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a gratinujeme až se sýr začne tavit a na povrchu zrůžoví.
Jako přílohu použijeme buď bramborové tolárky, které jsou velmi efektní a navíc chutné nebo americké brambory. Obloha dle možností – salát okurka, sterilovaná zelenina.
27. 12. 2021

Očistěné hříbky nakrájíme na plátky, osmahneme na másle, podlijeme vodou a dusíme do měkka.Kuřecí řízky rozklepeme do šířky, osolíme, poklademe půlkami plátků šunky a houbami, přeložíme v půli , přiklepneme paličkou.Můžeme zajistit párátky nebo jehlami.
Řízky osolíme a prudce opečeme na rozehřátém oleji.Přeložíme na čistou pánvičku a posypeme strouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a gratinujeme až se sýr začne tavit a na povrchu zrůžoví.
Jako přílohu použijeme buď bramborové tolárky, které jsou velmi efektní a navíc chutné nebo americké brambory. Obloha dle možností – salát okurka, sterilovaná zelenina.
Tweet |