Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Láska má mnoho tváří.
(Napoleon Bonaparte)

Gratinované kuřecí řízky s tolárky

Bertice
13. 5. 2009
Gratinované kuřecí řízky s tolárky4 kuřecí řízky, 2 plátky šunky, 150 g hříbků,30 g másla, 80 g strouhaného sýru,2 lžíce oleje, sůl, zeleninová obloha+ příloha bramborové tolárky nebo americké brambory.

Očistěné hříbky nakrájíme na plátky, osmahneme na másle, podlijeme vodou a dusíme do měkka.Kuřecí řízky rozklepeme do šířky, osolíme, poklademe půlkami plátků šunky a houbami, přeložíme v půli , přiklepneme paličkou.Můžeme zajistit párátky nebo jehlami.

Řízky osolíme a prudce opečeme na rozehřátém oleji.Přeložíme na čistou pánvičku a posypeme strouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a gratinujeme až se sýr začne tavit a na povrchu zrůžoví.

Jako přílohu použijeme buď bramborové tolárky, které jsou velmi efektní a navíc chutné nebo americké brambory. Obloha dle možností – salát okurka, sterilovaná zelenina.



          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 751 den v provozu
• 4 930 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 02.12.2021 a svátek má Blanka