Svět slov

Vyhledávání

Nejčtenější za rok

Moudrosti do hrsti

Kariérismus je nejpevnější životní přesvědčení. Kariérista se ho vzdá jedině pro kariéru.
(Gabriel Laub)

Brambory zapečené s mletým masem a lečem

Ivana Tichá
11. 9. 2022
Brambory zapečené s mletým masem a lečemPřed víkendem přinášíme recept na brambory zapečené s mletým masem a lečem.

Suroviny:

1 kg brambor vařených ve slupce
0,5 kg mletého vepřového masa
1 cibule + 1 lžička mleté papriky
1 zeleninové lečo
3 vejce + 2 dcl mléka
100 g strouhaného eidamu

Postup:

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi osmahneme cibulku, přidáme mleté maso a se solí a paprikou dusíme 20 min.

Pak přidáme lečo a vaříme ještě asi 5 min. Ve velké míse smícháme s bramborami a dáme do vymazaného vyššího pekáčku zapéct do trouby. Zapékáme asi 15 min.

Pak zalijeme směsí rozšlehaných vajec v mléce a strouhaného sýra. Zapečeme dalších 15-20 min.

Pro ještě lepší chuť můžete mléko nahradit smetanou.

Podáváme posypané petrželkou a jako příloha se hodí například rajčatový salát.

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...
RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 621 den v provozu
• 4 940 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 20.04.2024 a svátek má Marcela