Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Najít správný směr mezi opatrností a odvahou je to největší umění.
(Tomáš Baťa)

Studená kuchyně

Jak netrpět hlady při cestě na dovolenou

P. 13. 5. 2014
Komentáře: 0, posl.:
Jak netrpět hlady při cestě na dovolenou O volných dnech nebo o prázdninách mnozí vyrazí na cesty do zahraničí a ne každý přitom využije možnost cestovat letadlem. Jelikož při mnohahodinových jízdách autem či autobusem je třeba počítat s přestávkami na občerstvení, nabízejí se dvě možnosti - zastávky v motorestech nebo příprava vlastního jídla.

Kdo zvolí druhou variantu, měl by znát několik důležitých zásad, jak by ...více »

Kapiová pomazánka

IT 4. 6. 2013
Komentáře: 0, posl.:
Kapiová pomazánka Nabízíme další ze sytých a vcelku sytých téměř letních večeří.

Tentokrát je to kapiová pomazánka. Její předností je nejen dobrá chuť, ale i snadná příprava.

Potřebujeme:

Zavařené kapie, 1 tavený sýr (nejlépe Apetito), 1/2 čerstvého másla, 3 stroužky česneku, 100 g šunkového salámu, 1 malá cibule, sůl, pepř.

Jak na to:

Do směsi sýra a másla umeleme nebo ...více »

Šunkové závitky plněné sýrem

Ivana Tichá 11. 8. 2008
Komentáře: 2, posl.: 28. 4. 2009
Šunkové závitky plněné sýrem Potřebujeme:

• 200 g šunky v plátkách
• 200 g tvrdého sýra
• 3-4 stroužky česneku
• 50 g hladké mouky
• 100 g strouhanky
• 2 vejce
• sůl
• olej


POSTUP:

1. Tvrdý sýr nastrouháme, přidáme k němu prolisovaný česnek a spolu promícháme.

2. Plátky šunky rozložíme, na každý rozdělíme česnekem ochucený sýr a opatrně zavineme.

3. Naplněné závitky postupně obalíme v ...více »

Rybí pomazánka

Ivana Tichá 12. 5. 2008
Komentáře: 1, posl.: 14. 5. 2008
Rybí pomazánka Rybí pomazánka - základní recept

Potřebujeme:
Sardinky ve vlastní šťávě, máslo, cibuli, citrónovou šťávu, pepř, sůl.

Všechny ingredience dobře promícháme, mažeme na tmavé pečivo nebo chléb, ozdobíme nadrobno nakrájenou pažitkou, a plátky rajčat a okurky.

Rybí pomazánka z tvarohu

Do základní tvarohové pomazánky vmícháme sardinky se zeleninou (olej z ryb ...více »

Šunkové závitky plněné sýrem

Ivana Tichá 23. 1. 2012
Komentáře: 1, posl.: 14. 10. 2012
Šunkové závitky plněné sýrem Potřebujeme:

• 200 g šunky v plátkách
• 200 g tvrdého sýra
• 3-4 stroužky česneku
• 50 g hladké mouky
• 100 g strouhanky
• 2 vejce
• sůl
• olej


POSTUP:

1. Tvrdý sýr nastrouháme, přidáme k němu prolisovaný česnek a spolu promícháme.

2. Plátky šunky rozložíme, na každý rozdělíme česnekem ochucený sýr a opatrně zavineme.

3. Naplněné závitky ...více »

Ševcovský mls

Ivana Tichá 15. 12. 2007
Komentáře: 6, posl.: 16. 12. 2007
Ševcovský mls Chcete-li si připravit "Ševcovský mls", potřebujete:´

- 500 g měkkého salámu
- 100 g majolky
- 1 cibule
- 2 sterilované okurky
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- lžíce jemného kečupu
- lžíce worchesteru
- 3 kostky cukru

Salám, cibuli a okurky umeleme na masovém mlýnku. Olej, hořčici, kečup, ocet, worchester a 3 kostky ...více »

Salato Italiano

Šmudlinka 19. 10. 2007
Komentáře: 4, posl.: 20. 10. 2007
Salato Italiano Báječný tip na nejen letní salát, který trošku voní po Itálii. Můžeme si ho udělat jak v zimě, tak v létě, všechny suroviny jsou dostupné po celý rok. Pravda, v zimě dražší...

Potřebujeme:

- ledový salát
- rajčata
- salátový okurek
- nakládané olivy
- olivový olej
- špetka koření na italské saláty či provensálské bylinky

Ledový salát roztrháme, přidáme ...více »

Výborná kapiová pomazánka

Ivana Tichá 6. 8. 2007
Komentáře: 3, posl.: 15. 8. 2007
Výborná kapiová pomazánka Nabízíme další z rychlých a relativně sytých letních večeří. Tentokrát je to kapiová pomazánka. Její předností je nejen dobrá chuť, ale i snadná příprava.

Potřebujeme:
Zavařené kapie, 1 tavený sýr (nejlépe Apetito), 1/2 čerstvého másla, 3 stroužky česneku, 100 g šunkového salámu, 1 malá cibule, sůl, pepř.

Jak na to:
Do směsi sýra a másla umeleme nebo nastrouháme šunkový ...více »

Rychlá vajíčková pomazánka

Ivana Tichá 4. 6. 2007
Komentáře: 10, posl.: 17. 7. 2007
Rychlá vajíčková pomazánka 4-5 vajec, máslo (margarín), plnotučná hořčice, pepř, petrželka.

Natvrdo uvařená a zchlazená vajíčka drobně pokrájíme a nasypeme do misky, kde už je připravené máslo, opatrně mícháme a podle chuti přidáváme hořčici a pepř.

Jemnou pomazánku vložíme na chvíli do lednice a podáváme s vekou, bagetou či celozrnným pečivem ideální v kombinaci s hlávkovým salátem jako lehká ...více »

Česneková pomazánka s tymiánem a brusinkami

Ivana Tichá 18. 5. 2007
Komentáře: 2, posl.: 20. 5. 2007
Česneková pomazánka s tymiánem a brusinkami Chcete zkusit dobrou a zdravou pomazánku? Nebojte se česneku, brusinek ani tymiánu, tvoří zajímavou chuťovou kombinaci!

Nabízím tedy recept na česnekovou pomazánka s tymiánem a brusinkami.

Potřebujeme:

- 200 g tvrdého sýra (nejlépe uzený Eidam)

- 150 ml majonézy (tatarky, kysané smetany nebo bílého jogurtu)

- 3-6 stroužků česneku

- tymián, kremžskou ...více »

Pomazánka z kapií

IT 9. 8. 2013
Komentáře: 0, posl.:
Pomazánka z kapií Nabízíme další z rychlých a relativně sytých letních večeří. Tentokrát je to kapiová pomazánka. Její předností je nejen dobrá chuť, ale i snadná příprava.

Potřebujeme:

Zavařené kapie, 1 tavený sýr (nejlépe Apetito), 1/2 čerstvého másla, 3 stroužky česneku, 100 g šunkového salámu, 1 malá cibule, sůl, pepř.

Jak na to:

Do směsi sýra a másla umeleme nebo nastrouháme ...více »

Pár tipů na silvestrovské chlebíčky

Ivana 31. 12. 2008
Komentáře: 0, posl.:
Pár tipů na silvestrovské chlebíčky Chlebíčky s celerovou pomazánkou

Potřebujeme: veku, celer, šunku, majonézu, pepř, sůl, případně sýr Eidam a česnek.

Celer vaříme tak dlouho, dokud nezměkne. Když vychladne, nastrouháme ho na hrubší kousky (kdo chce, může úplně najemno, chuť bude delikátnější). Přidáme nadrobno pokrájenou šunku, případně sýr a majonézu - dochutíme pepřem, solí, eventuálně najemno utřeným ...více »

Křenová pomazánka - třikrát jinak

Ivana Tichá 25. 8. 2011
Komentáře: 1, posl.: 8. 9. 2011
Křenová pomazánka - třikrát jinak Křenová pomazánka I.

Připravíme si:
1/2 skleničky krenexu, 100 g tvrdého salámu (turistický), 1 měkký tvaroh, 3-4 lžíce majolky, sůl, pepř.

Salám nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme tvaroh, krenex, majolku, osolíme, opepříme a pořádně promícháme.

Křenová pomazánka II.

Potřebujeme:
100 g majonézy, 2 lžíce nastrouhaného křenu, 150 g šunky nebo salámu, 2 ...více »

Tuňáková pomazánka na maminčin způsob

Ivana Tichá 23. 4. 2008
Komentáře: 2, posl.: 27. 4. 2008
Tuňáková pomazánka na maminčin způsob Potřebujeme:

- 2 konzervy sendvičového tuňáka ve vlastní šťávě
- 2 lžíce Ramy
- 1 obdélník taveného sýra
- 2 vejce uvařená natvrdo
- 1 jemně pokrájená cibule
- sůl, citrónová šťáva, dle chuti 2 či více lžiček francouzské (ostré) hořčice

Postup:
Ramu a tavený sýr vyšleháme za pomoci elektrického šlehače do jemné pěny. Z tuňáka slijeme šťávu, přidáme rybu do ...více »

Pikantní mrkvová pomazánka

Ivana Tichá 25. 3. 2012
Komentáře: 0, posl.:
Pikantní mrkvová pomazánka Je sice o něco ostřejšího, ale kdo si potrpí na pikantnější chuť, může vyzkoušet.

Potřebujeme:

3 obdélníčky měkkého taveného sýra (150-180 g), 2 větší mrkve, 5 stroužků česneku (kdo snese a má v pořádku zažívání a žlučník, si může dopřát i o něco víc), 1 lžíce Flory nebo jiného rostlinného másla.

Mrkev nastrouháme na jemné nudličky, přidáme tavený sýr, lžíci Flory a ...více »

Zelná pomazánka

Ivana Tichá 4. 6. 2011
Komentáře: 0, posl.:
Zelná pomazánka Rychlá, zdravá a chuťově zajímavá je zelná pomazánka.

Potřebujeme:

- sáček kysaného zelí (nejlepší je červené)
- 200 g tvrdého sýra
- bílý jogurt
- majolenka
- pepř
- pórek

Zelí překrájíme, nastrouháme k němu tvrdý sýr, a kdo chce a má ho rád, může přidat nadrobno nakrájený pórek. Smícháme to vše s bílým jogurtem a majonézou, a lehce opepříme.

Podáváme jako ...více »

Maďarská pomazánka

Ivana Tichá 24. 9. 2010
Komentáře: 1, posl.: 26. 9. 2010
Maďarská pomazánka Chcete si dopřát něco pikantního a rychlého k občerstvení? Vyzkoušejte Maďarskou pomazánku. Předesíláme však, že je "s hvězdičkou". Jinými slovy, kvůli ostřejší chuti není vhodná pro děti :-)

Potřebujeme:
- 12 trojúhelníčků taveného sýra
- 400 g měkkého salámu
- 4 sterilované okurky
- 1 cibule
- 2 feferonky
- 2 lžíce octa
- 4 lžíce kečupu
- 1 lžíci ...více »

Tuňáková pomazánka

Ivana Tichá 20. 4. 2012
Komentáře: 1, posl.: 22. 4. 2012
Tuňáková pomazánka Tuňáková pomazánka je sice trochu pracnější, ale zato je tak dobrá, že nikdy nezbyde nedojedená.

Potřebujeme:

- 2 konzervy sendvičového tuňáka ve vlastní šťávě (dobrý a levný vyrábí Giana)
- 2 lžíce Ramy
- 1 obdélník taveného sýra
- 2 vejce uvařená natvrdo
- 1 jemně pokrájená cibule
- sůl
- citrónová šťáva
- dle chuti 2 či více lžiček francouzské (ostré) ...více »

Šunkové balíčky

Ivana Tichá 9. 5. 2011
Komentáře: 0, posl.:
Šunkové balíčky Máte rádi rychlovky (myšleno rychle připravená dobrota) a přemýšlíte, jakou novou do svého jídelníčku zařadit? Co takhle Šunkové balíčky? Znáte?

Potřebujeme:

- 1 vrchovatá lžíce nasekaného kopru
- 1 1/2 lžíce nastrouhaného křenu
- 1/2 lžíce jemně nasekané petrželky
- 3 žervé nebo lučiny
- sůl
- bílý pepř
- 150 g šunky
- 8 listů ledového salátu
- svazek kopru ...více »

Ďábelská pomazánka

Ivana Tichá 15. 5. 2007
Komentáře: 1, posl.: 16. 5. 2007
Ďábelská pomazánka Výborná pomazánka, kterou doporučujeme nechat proležet a pak už přejeme jen dobrou chuť :-))

Co potřebujeme:
- velký uzenáč nebo uzenou makrelu
- 50 g majolky
- 2 natvrdo vařená vejce
- sladkokyselou okurku
- papriku sterilovanou v oleji
- kousek cibule
- hořčici
- citronovou šťávu
- sůl

Postup:
Rybu pečlivě vykostíme, zbavíme jí kůže a maso spolu s vejci ...více »
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 521 den v provozu
• 4 920 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 16.04.2021 a svátek má Irena