Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Láska je prales, do kterého když někdo jednou vstoupí, je okouzlen a nenajde cestu zpět.
(Jaroslav Vrchlický)

Sladká jídla

Kokos jako symbol Vánoc

Barbora Roháčová 20. 11. 2018
Komentáře: 0, posl.:
Kokos jako symbol Vánoc Blíží se Vánoce, a tak si hospodyňky pořizují seznam toho, co budou muset nakoupit, aby vánoční cukroví bylo stejně dobré, ne-li lepší než vloni.
Jednou z nepostradatelných ingrediencí je kokos. Věděli jste, že kokos není ořech, ale ve skutečnosti jde o ovoce? Nicméně, na tom, kam ho botanici zařadili, až tak moc nezáleží.

Kokosový ořech zraje zhruba rok na kokosové palmě. Domorodci ...více »

Jahody do kaše, knedlíků, na koláč i do mléka

Barbora Roháčová 21. 6. 2016
Komentáře: 0, posl.:
Jahody do kaše, knedlíků, na koláč i do mléka Jsou nejenom mimořádně lahodné, ale i plné vitamínu C. Dle některých zdrojů ho obsahují dokonce víc než některé citrusové plody. Jahody současně obsahují minimum cukru, ačkoli nám často sladké připadají. Hledali byste v těchto šťavnatých plodech vápník, fosfor, železo nebo draslík? Ne? A přesto tam tyto minerály jsou.

Protože v sobě skrývají hodně vody, tak v letních dnech příjemně ...více »

Cukr? Za vším hledej ženu!

V. 5. 10. 2015
Komentáře: 0, posl.:
Cukr? Za vším hledej ženu! Sypeme ho často bezmyšlenkovitě do šálku s kávou, přidáváme do moučníků a občas se děsíme toho, že po něm tloustneme. Jen málokdo si ho umí stoprocentně odepřít, i když se mu často říká „bílý zabiják“.

Cukr. Dnes už nám ani nepřijde, že kdysi dávno to byla velice vzácná surovina. Historie výroby cukru je bohatá a zajímavá a než se natrvalo usadil v našich cukřenkách, musel urazit ...více »

Ptačí mléko

Jana Kučerová 4. 7. 2014
Komentáře: 0, posl.:
Ptačí mléko Rychlá, sladká dobrota, kterou budete mít sfouknutou za chvíli a děti (i dospělí) se budou olizovat až za ušima.

Potřebujeme: mléko, vejce, cukr, vanilkový cukr, polohrubou mouku.

Jak na to:

Půl litru mléka přivedeme k varu, vložíme do něj předem našlehaný sníh z bílků (bez cukru) a necháme mírně přejít var, pak vybereme vidličkou a dáme do misky. Mléko necháme na plotně.
...více »

TVAROHOVÉ KNEDLÍKY S MERUŇKAMI

Petr Žemlička 29. 5. 2014
Komentáře: 1, posl.: 30. 5. 2014
TVAROHOVÉ KNEDLÍKY S MERUŇKAMI Recept od šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou Jiřího Švestky. Nechte si chutnat!

SUROVINY NA 4 PORCE:

0,2 kg meruňky
0,1 kg máslo
0,02 l víno
0,06 kg mouka polohrubá
0,44 kg tvaroh
2 ks vejce
0,04 kg cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
0,05 l mléko
sůl


Z mouky, tvarohu, mléka, vajec a soli připravíme těsto, ze kterého vytvarujeme malé knedlíčky ...více »

Recept na smažené meruňky

Petr Žemlička 28. 6. 2013
Komentáře: 2, posl.: 13. 8. 2013
Recept na smažené meruňky Nabízíme recept šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou, Jiřího Švestky. Pod jeho taktovkou hotel každý měsíc připravuje sezónní gastronomické speciality. Pro měsíc červenec jsou tématem meruňky.

Smažené meruňky se skořicí podávané s vanilkovou zmrzlinou, dekorované čokoládovou polevou

Suroviny pro čtyři porce:

Meruňky čerstvé 500 g
Smetana 33% ...více »

Boží milosti

alimraj 21. 10. 2011
Komentáře: 5, posl.: 23. 10. 2011
Boží milosti Zase jeden trošku zapomenutý recept:

200g hladké mouky
lžička prdopeče
lžíce cukru
30g tuku
4 lžíce mléka
lžíce rumu
2 žloutky

Dobře propracovat těsto a nechat asi hodinu odpočinout (sebe i těsto), potom rádýlkem vykrajovat různé tvary a smažit v rozpáleném tuku. Ještě teplé obalit v moučkovém cukru nebo hodně pocukrovat. Nejlepší jsou ještě teplé.
...více »

Šátečky kynuté za studena

mirča 21. 2. 2009
Komentáře: 34, posl.: 16. 3. 2009
Šátečky kynuté za studena Milí čtenáři, nabízím osvědčený letitý recept na šátečky kynuté zastudena. Peču je už asi 10 let a komukoliv jsem recept dala, tak se mu povede.

Potřebujeme: 1/2 kg hladké mouky
1 Hera (rozpustit)
6 rovných lžiček cukru krupice
2 celá vejce
5 dkg kvasnic nebo půl pytlíčku sušených
sůl

Smícháme mouku, cukr, sůl, nasypeme nebo rozdrobíme kvasnice, ...více »

Jednoduché ovocné knedlíky

Soňa 11. 7. 2006
Komentáře: 1, posl.: 11. 7. 2006
Jednoduché ovocné knedlíky Léto nám dovoluje obohatit jídelníček třeba o ovocné knedlíky, protože pokud jde o ovoce, je z čeho vybírat. Co takhle zkusit jednoduché ovocné knedlíky podle receptu naší čtenářky Soni?

Potřebujeme: 30g tuku, 200g tvarohu, 500g hrubé mouky, asi 1/2 l mléka, 2
vejce, sůl, ovoce (čerstvé jahody, meruňky

Postup: V míse promícháme tuk, tvaroh, mouku a sůl s vejci a mlékem ...více »

Kaše z laskavce

Vanda Švehlová 27. 10. 2016
Komentáře: 0, posl.:
Kaše z laskavce Už jste zkusili amarant? Ne? A co třeba si z něj udělat snídani Bohů? Je to ultrajednoduché. Ale nejdříve pár slov o amarantu. Možná ho znáte pod jménem laskavec.

Milovali ho domorodí Indiáni

Amarant pochází z Ameriky, kde si na něm pochutnávali domorodí Indiáni. Do Evropy dle dochovaných záznamů dorazil až poté, co byla objevena Jižní Amerika.

Obsahuje cenné bílkoviny
...více »

Amarantová kaše

Helga 20. 12. 2015
Komentáře: 0, posl.:
Amarantová kaše Vynikající amarantová kaše vás zasytí, nepřiberete po ní, je rychle uvařená a hlavně velice zdravá. Kdo dosud amarant vnímal okrajově, má šanci vše napravit. Začněte kaší a uvidíte, že vám tato obilovina zachutná a pustíte se i do nějakých dalších experimentů.
Příprava kaše je velice jednoduchá: do hrnce dáme mléko, vsypeme amarantové vločky a vaříme tak dlouho, dokud kaše není podle ...více »

Pendrek aneb když lékořice léčí

Barbora Roháčová 22. 1. 2015
Komentáře: 0, posl.:
Pendrek aneb když lékořice léčí Kdo miluje pendrek, může se při čtení tohoto článku příjemně zasnít...

Už Vašek Neckář zpívá v jedné své písni: Rozhod jsem se léčit lásku lékořicí...

Co o ní vlastně víme?

Lékořice měří skoro půldruhého metru a je to zajímavá a krásná bylina.

Nevím, zda chcete léčit lásku a věříte lékořici, ale pokud máte trávicí potíže nebo kašel, můžeme ji s klidným svědomím doporučit.
...více »

Kandys – lepší než bílý cukr

Jana Kučerová 14. 6. 2014
Komentáře: 0, posl.:
Kandys – lepší než bílý cukr Vypadá jako kousek jantaru. A přitom je to cukr.

Hnědý kandys je velice zajímavé sladidlo. Vyrábí se krystalizací obrovského množství cukerného roztoku. A kdo chce hnědý (kandys totiž existuje i bílý), tak použije pro výrobu z karamelizovaného cukru, tedy takového, který se zahřeje.

Výborně se hodí do silných čajů, ale i do kávy. Pokud ale spěcháte, dejte raději přednost ...více »

TVAROHOVÉ KNEDLÍKY S JAHODOVOU OMÁČKOU

Petr Žemlička 28. 4. 2014
Komentáře: 1, posl.: 30. 4. 2014
TVAROHOVÉ KNEDLÍKY S JAHODOVOU OMÁČKOU SUROVINY NA 4 PORCE:

400 g tvaroh
2 ks žemle
120ml mléka
2 ks vejce
120 g hrubé mouky
600 g jahod
80 g cukr moučka
vanilkový cukr, špetka soli

Postup:

Z mouky a žemle, kterou oloupeme a nakrájíme na kostičky, mléka, soli a vajec uděláme těsto, ze kterého vytvarujeme malé knedlíčky a uvaříme je ve vařící vodě.

Při vaření knedlíčky odlepujeme ode ...více »

Pudink s ovocem a se šlehačkou

Vanda Švehlová 29. 10. 2012
Komentáře: 1, posl.: 30. 10. 2012
Pudink s ovocem a se šlehačkou Výborný dezert, který zabere málo času a přitom chutná dospělým i dětem.

Skvělou dobrotu si vyrobíme velmi snadno. Pozor, miska by měla být větší, aby se vám tam všechny laskominky vešly :-)

Potřebujeme:

Pudink (vaříme dle návodu), banány, piškoty, kiwi nebo jahody, karamelový dresink, šlehačka
Do misek dáme na dno piškoty a tenké plátky banánu, kiwi nebo jahod.
...více »

Závislost na čokoládě

Ajsha 3. 3. 2009
Komentáře: 33, posl.: 4. 3. 2009
Závislost na čokoládě Také si říkáte, čokoládu mám strašně ráda, ale závislá snad nejsem? Pokud dokážete ukočírovat svoji chuť a smlsnete si pouze na pár kostičkách denně, tak gratuluji! Smutné je, že přibližně 40% žen a 15% mužů ze západních zemí touto závislostí trpí.

Proč vůbec někdo potřebuje sníst spoustu čokolády, aby se cítil lépe? Jednak v tom hraje svoji roli psychika a pak také látky, které ...více »

Kynuté knedlíky vařené v páře od Bety

Bety 19. 8. 2006
Komentáře: 25, posl.: 5. 6. 2007
Kynuté knedlíky vařené v páře od Bety Máte doma rádi kynuté knedlíky? Pokud ano, určitě vám přijde vhod recept od Bety, a to na knedlíky kynuté v páře. Bety popsala celý postup tak detailně a dokonale, že to musí zvládnout i naprostá začátečnice...:-) Tady je recept včetně postupu:

Co budeme potřebovat:

Na kvásek:
0,25 l mléka
lžíci cukru
1 kostku (42 g ) droždí

Dále:
500 g polohrubé mouky
trošku ...více »
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...
Nejlevnější cestovní pojištění si najdete na Porovnej24.cz
Sjednejte si cestovní pojištění online od 11 Kč za den

Pro kůži

Na magazínu jsou:

Herbert, Venušanka, emadlerjuli
RSS
RSS

 

Venušanka v číslech:
• 5 201 den v provozu
• 4 912 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © 2006–2019 Venušanka – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 31.05.2020 a svátek má Kamila