Svět slov

Vyhledávání

Nejčtenější za rok

Moudrosti do hrsti

Žádná bolest se nesnáší hůř než vzpomínky na štěstí v době neštěstí.
(Dante Alighieri)

Ryby

Sumec – recept, který zvládne každý, plus pár zajímavostí navrch

Venušanka 14. 10. 2021
Komentáře: 0, posl.:
Sumec – recept, který zvládne každý, plus pár zajímavostí navrch Sumec je vynikající ryba, chutí tak trochu připomínající kapra. Filety nemají moc kostí, úprava je snadná a kdo má mikrovlnku, bude mít vynikající oběd za chvilku hotový. Přinášíme recept – lehký, dietní, rychlý, chutný.

Potřebujeme:

- filety ze sumce
- citronovou šťávu, sůl, grilovací koření na ryby
- rajčata (stačí 1 velké nebo 2 menší na 2 dospělé porce)
- pórek nebo ...více »

Tilapie – ryba s delikátní chutí

Jana Kučerová 22. 12. 2021
Komentáře: 0, posl.:
Tilapie – ryba s delikátní chutí Výborná ryba, která vám zachutná. Její chuť je spíše sladká a velmi jemná, a proto se skvěle hodí k přípravě exotických pokrmů.

Jestli chcete zkusit opravdu delikátní pochoutku, sáhněte po tilapii. Cenově je dostupná.

Obsahuje dostatečné množství omega-3-mastných kyselin. Ano, to jsou ty, které našemu zdraví prospívají. Z minerálů jsou v tilapii zastoupeny sodík, draslík, ...více »

Ryba bez kostí a zápachu se jmenuje PANGAS

Ivana Lochmanová 23. 4. 2021
Komentáře: 17, posl.: 20. 11. 2007
Ryba bez kostí a zápachu se jmenuje PANGAS Milujete ryby, nesnášíte jejich zápach, a k smrti neradi vytahujete z úst rybí kosti? Pak pro vás máme skvělý tip: dejte si pangase...

Slyšeli jste už o sumečku žraločím? Máte-li malé dítko a chcete-li mu dopřát zdravou rybku, která nepáchne rybinou a nemá vůbec žádné kosti, připravte mu k obědu dietního pangase (znám je také pod svým dalším názvem pangasius).

V ...více »

Pár triků, jak si poradit se šupináčem

Venušanka 24. 5. 2006
Komentáře: 1, posl.: 24. 5. 2006
Pár triků, jak si poradit se šupináčem Nedávno jste se v našem magazínu mohly dočíst, že ryby jsou velice zdravé a mohou nám pomoci udržet si zdraví a oddálit stárnutí. Dnes vám poradíme, jak je při vaření zpracovat, abyste postupovaly správně a uchovaly jejich dobré vlastnosti.

Připomeňme si ještě, že rybí maso je lehce stravitelné, libové a chutné. Když ho správně upravíme, je to hotová delikaesa. Ryby můžeme smažit, ...více »

Bliny s uzeným lososem

Strawbridgeovi Dick a James 23. 2. 2022
Komentáře: 1, posl.: 28. 2. 2013
Bliny s uzeným lososem Bliny jsou malé palačinky z kynutého těsta, které se tradičně dělají z pohankové mouky.

Je to perfektní základ pro jednohubky, na který můžete dát jakékoliv ingredience. Zde na ně klademe lahodnou kombinace creme fraîche, uzeného lososa a kaviáru. Nemáte-li pánev na bliny, stačí těžká pánev na smažení.

Asi 25 kusů

100 g na proužky pokrájeného uzeného lososa
Malá vanička ...více »

Recepty z kapra

bertice 9. 12. 2021
Komentáře: 25, posl.: 6. 5. 2009
Recepty z kapra Kapr je chutná ryba a je dobré si jej dopřát i mimo období Vánoc.

Kapří huspenina

800 g uvařeného kapra, 200 g kyselé míchané zeleniny, 1 l rybího rosolu, 100 g okořeněné majonézy a 2 vejce uvařená natvrdo. Hlubší plechové tvořítko podlouhlé nebo okrouhlé.

Do okořeněné majonézy za stálého míchání přidáváme prochladlý tekutý rybí rosol. Do takto připravené rosolové majonézy ...více »

K obědu syrové ústřice? Jen přes mou mrtvolu!

Vanda Švehlová 23. 7. 2022
Komentáře: 0, posl.:
K obědu syrové ústřice? Jen přes mou mrtvolu! Mám je koupit? Nemám je koupit? V obchodě mi padly do oka ústřice. Uvědomila jsem si, že o nich vlastně nic moc nevím, že netuším, jak je připravit, a jediné, o čem jsem nepochybovala, byla informace, že tito měkkýši údajně působí jako výborné afrodisiakum.

Jak tedy na ně? V první řadě je asi dobré si uvědomit (nebo si pouze připomenout), že ústřice se dají jíst syrové nebo vařené. ...více »
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...
RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 626 dnů v provozu
• 4 940 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 25.04.2024 a svátek má Marek