Ryby
Sumec – recept, který zvládne každý, plus pár zajímavostí navrch
Venušanka 14. 10. 2021Komentáře: 0, posl.:
![Sumec – recept, který zvládne každý, plus pár zajímavostí navrch](http://www.venusanka.cz/clanky/4/4025.jpg)
Potřebujeme:
- filety ze sumce
- citronovou šťávu, sůl, grilovací koření na ryby
- rajčata (stačí 1 velké nebo 2 menší na 2 dospělé porce)
- pórek nebo ...více »
Tilapie – ryba s delikátní chutí
Jana Kučerová 22. 12. 2021Komentáře: 0, posl.:
![Tilapie – ryba s delikátní chutí](http://www.venusanka.cz/clanky/3/3951.jpg)
Jestli chcete zkusit opravdu delikátní pochoutku, sáhněte po tilapii. Cenově je dostupná.
Obsahuje dostatečné množství omega-3-mastných kyselin. Ano, to jsou ty, které našemu zdraví prospívají. Z minerálů jsou v tilapii zastoupeny sodík, draslík, ...více »
Ryba bez kostí a zápachu se jmenuje PANGAS
Ivana Lochmanová 23. 4. 2021Komentáře: 17, posl.: 20. 11. 2007
![Ryba bez kostí a zápachu se jmenuje PANGAS](http://www.venusanka.cz/clanky/1/1687.jpg)
Slyšeli jste už o sumečku žraločím? Máte-li malé dítko a chcete-li mu dopřát zdravou rybku, která nepáchne rybinou a nemá vůbec žádné kosti, připravte mu k obědu dietního pangase (znám je také pod svým dalším názvem pangasius).
V ...více »
Pár triků, jak si poradit se šupináčem
Venušanka 24. 5. 2006Komentáře: 1, posl.: 24. 5. 2006
![Pár triků, jak si poradit se šupináčem](http://www.venusanka.cz/clanky/0/178.jpg)
Připomeňme si ještě, že rybí maso je lehce stravitelné, libové a chutné. Když ho správně upravíme, je to hotová delikaesa. Ryby můžeme smažit, ...více »
Bliny s uzeným lososem
Strawbridgeovi Dick a James 23. 2. 2022Komentáře: 1, posl.: 28. 2. 2013
![Bliny s uzeným lososem](http://www.venusanka.cz/clanky/3/3973.jpg)
Je to perfektní základ pro jednohubky, na který můžete dát jakékoliv ingredience. Zde na ně klademe lahodnou kombinace creme fraîche, uzeného lososa a kaviáru. Nemáte-li pánev na bliny, stačí těžká pánev na smažení.
Asi 25 kusů
100 g na proužky pokrájeného uzeného lososa
Malá vanička ...více »
Recepty z kapra
bertice 9. 12. 2021Komentáře: 25, posl.: 6. 5. 2009
![Recepty z kapra](http://www.venusanka.cz/clanky/2/2944.jpg)
Kapří huspenina
800 g uvařeného kapra, 200 g kyselé míchané zeleniny, 1 l rybího rosolu, 100 g okořeněné majonézy a 2 vejce uvařená natvrdo. Hlubší plechové tvořítko podlouhlé nebo okrouhlé.
Do okořeněné majonézy za stálého míchání přidáváme prochladlý tekutý rybí rosol. Do takto připravené rosolové majonézy ...více »
K obědu syrové ústřice? Jen přes mou mrtvolu!
Vanda Švehlová 23. 7. 2022Komentáře: 0, posl.:
![K obědu syrové ústřice? Jen přes mou mrtvolu!](http://www.venusanka.cz/clanky/0/613.jpg)
Jak tedy na ně? V první řadě je asi dobré si uvědomit (nebo si pouze připomenout), že ústřice se dají jíst syrové nebo vařené. ...více »