Rodinné recepty
Cibulový sirup - a něco navíc
Barbora Roháčová 18. 9. 2019Komentáře: 0, posl.:

Nevoní, štípe, ale také léčí
Cibule je sice aromatická, zatěžuje náš dech a když ji loupeme a krájíme, tak nám často tečou slzy proudem, ale to všechno se dá vydržet.
Cibulová šťáva proti kašli
...více »
Koprová omáčka, kterou si zamilujete!
Jana Kučerová 3. 2. 2018Komentáře: 0, posl.:

Potřebujeme:
- hovězí maso
- vejce
- brambory
- kysanou smetanu
- sůl
- čerstvý či mražený kopr
Maso můžeme buď uvařit, nebo ho podusíme na pánvi doměkka. Vyndáme ho a na tu stejnou pánev vlijeme kelímek kysané smetany. Opatrně prohříváme, až smetana ...více »
Neapolské špagety
Hana K. 24. 1. 2018Komentáře: 0, posl.:

Potřebujeme:
200 g špaget (ale lze nahradit černými špagetami nebo zelenými, špenátovými těstovinami), 1 cibuli, 1 červenou ...více »
Mrkvová pomazánka
I.T. 12. 1. 2015Komentáře: 0, posl.:

Potřebujeme:
3 obdélníčky taveného sýra, 2 karotky, 3 stroužky česneku (žlučníkáři raději opatrně), 1 polévkovou lžíce Flory nebo jiného rostlinného tuku.
Mrkev najemno nastrouháme, přidáme tavený sýr, 1 polévkovou lžíci Flory a důkladně rozmačkaný česnek. Vše dohromady ušleháme ...více »
Hermelín plněný zelím v bramborovém těstíčku
Bertice 15. 8. 2022Komentáře: 8, posl.: 5. 8. 2009

2 hermelíny, 200 g kysaného zelí, 10 dkg šunky nebo salámu, 2 brambory, 2 plátky šunky na zabalení hermelínu, vejce, mouka, špetka majoránky, soli a kmínu, 5 Dg uzeného špeku, půl cibule, 2 stroučky česneku, trochu cukru na dochucení zelí, olej na smažení.
Oba hermelíny rozpůlíme, částečně vydlabeme a naplníme náplní se zelí.
Náplň: Na pokrájeném špeku osmahneme ...více »
Pikantní drůbeží játra
Ivana Tichá 18. 2. 2010Komentáře: 1, posl.: 21. 2. 2010

Potřebujeme:
- 300 g drůbežích jater, 100 g uzeného špeku, 3 polévkové lžíce oleje, 1 paličku česneku (případně méně, co kdo snese), sojovou omáčku, 1 malý kečup, 1 kávová lžička koření Zlaté kuře s rozmarýnem, hladkou mouku na obalení, sůl a pepř.
Postup:
Játra opláchneme a obalíme v mouce. Uzený špek nakrájíme na tenké ...více »
Játrová roláda
Betyna 12. 3. 2022Komentáře: 2, posl.: 15. 7. 2007

Potřebujeme:
1 tácek kuřecích jater (cca 500g)
3 rohlíky
3 celá vejce
3 lžíce sádla
drcený česnek, sůl, pepř, majoránka a koření podle vlastní chuti (grilovací apod.)
- umělohmotné střívko na tlačenku (k dostání běžně v papírnictví)
- provázek na ...více »
Kysané zelí - jak na to
Barbora Roháčová 8. 7. 2019Komentáře: 0, posl.:

Neocenitelným se kysané zelí stalo při zámořských plavbách v letech 1550 – 1750 – byl to cenný zdroj vitamínů a minerálů v prevenci proti obávaným kurdějím, které kosily nemocné. ...více »
Kuřecí polévka thajská
Uršula 30. 1. 2018Komentáře: 0, posl.:

V thajské kuchyni se prolínají vlivy východních i západních zemí. Kokosové mléko, mořská strava a ovoce hrají ...více »
Eintopf špagety z jednoho hrnce
P. 4. 3. 2015Komentáře: 0, posl.:

Maminčiny recepty
Barbora Roháčová 4. 9. 2013Komentáře: 0, posl.:

Zvláště dříve totiž bylo nepsaným pravidlem, že se umění vařit, včetně osvědčených receptů, ...více »
Hříbkové halušky
Bertice 20. 5. 2009Komentáře: 0, posl.:

4 větší brambory, hladká mouka, sůl, 20 dkg hříbků nebo žampionů, cibule, trochu sádla, 4 plátky vykoštěné kotlety nebo libové krkovičky, trochu kmínu.
Brambory nastrouháme, vytlačíme vodu, zahustíme moukou, osolíme. Z těsta uvaříme halušky - buď přes sítko protlačujeme nebo oddělujeme z prkénka kulatým nožem. Vodu mírně osolíme. Po uvaření propláchneme a ...více »
Výborné toasty
Ivana Tichá 19. 5. 2022Komentáře: 0, posl.:

Potřebujeme:
- cibuli
- kečup jemný
- nastrouhaný eidam
- 3 vejce
- 1 balení světlého toastového chleba
- česnek podle chuti
- slanina podle chuti
- špetka pepře, špetka soli.
Umícháme směs z cibule, kečupu a nastrouhaného sýra. Umícháme ...více »
Rychlé plněné papriky
Katka 30. 10. 2021Komentáře: 0, posl.:

Potřebujeme: zelené úzké papriky (ne silnostěnné), sýr eidam vcelku, šunkový salám vcelku (nebo jakýkoli měkký salám, záleží na vaší chuti), špetičku soli, olej
...více »