Svět slov

Vyhledávání

Nejčtenější za rok

Moudrosti do hrsti

Nechtěj být člověkem, který je úspěšný, ale člověkem, který za něco stojí.
(Albert Einstein)

Přílohy

Pražené sýrové kuličky

I. Tichá 18. 2. 2013
Komentáře: 0, posl.:
Pražené sýrové kuličky Potřebujeme:

- 300 g uzeného sýra
- 60 g hladké mouky
- 200 – 300 ml mléka
- 50 g másla
- 4 žloutky
- mletý pepř
- majoránku
- mletý kmín
- vegeta
- sůl
- hladkou mouku na obalení
- 1 vejce
- strouhanku
- olej

POSTUP

Na másle opražíme hladkou mouku do zlata, zalijeme mlékem a připravíme hustější zápražku, kterou ochutíme pepřem, majoránkou, ...více »

Čočka

Stanislava Jarolímková 30. 9. 2009
Komentáře: 0, posl.:
Čočka Čočka patří do čeledi bobovitých, pro potravinářské účely se používá čočka jedlá.

Její příznivé účinky na lidský organismus prokázaly zkušenosti získávané po staletí. Například v 18. století ji někteří lékaři doporučovali jako lék pro děti, které onemocněly spalničkami či neštovicemi, nebo ji považovali za prostředek vyvolávající pocení.

Lidové léčitelství doporučovalo odvar ze ...více »

Pražené sýrové kuličky

Ivana Tichá 13. 4. 2022
Komentáře: 0, posl.:
Pražené sýrové kuličky Potřebujeme:

- 300 g uzeného sýra
- 60 g hladké mouky
- 200 – 300 ml mléka
- 50 g másla
- 4 žloutky
- mletý pepř
- majoránku
- mletý kmín
- vegeta
- sůl
- hladkou mouku na obalení
- 1 vejce
- strouhanku
- olej

POSTUP
· Na másle opražíme hladkou mouku do zlata, zalijeme mlékem a připravíme hustější zápražku, kterou ochutíme pepřem, majoránkou, ...více »

Kuskus místo rýže. A nevaří se!

Blanka 16. 9. 2012
Komentáře: 0, posl.:
Kuskus místo rýže. A nevaří se! Je to vynikající příloha z tvrdozrnné pšenice.

Tedy žádná slovní hříčka, jak jsem si myslela, když jsem před mnoha lety ve vegetariánské restauraci na jídelním lístku tohle slovíčko poprvé četla.

Kuskusem se dají výborně nahradit brambory, které nejsou až tak zdravé, ale především rýže nebo těstoviny.

Přidává se, hlavně v cizích zemích, i do zeleninových pokrmů nebo se ...více »

Bosáky po pošumavsku aneb chlupaté knedlíky

ivbara 17. 7. 2021
Komentáře: 8, posl.: 18. 1. 2008
Bosáky po pošumavsku aneb chlupaté knedlíky Děláte si doma "bosáky"? Když jsem se s tímto názvem setkala poprvé, netušila jsem, že jsou to chlupaté knedlíky.

Recept na Bosáky po pošumavsku zaslala čtenářka ivbara. Jak je hodnotí? "Jsou vynikající třeba ke kachně, ale první den chutnají i jen s máslem a druhý den na cibulce s vajíčky..."

Jak bosáky připravíme?

Stejné množství syrových, co ...více »

Kysané zelí ve smetaně

Šmudlinka 22. 2. 2022
Komentáře: 1, posl.: 12. 7. 2007
Kysané zelí ve smetaně Kysané zelí ve smetaně jako příloha

Možná znáte knedlo zelo vepřo, ale proč si někdy nevylepšit jednu přílohu na úplně jiný způsob?

Potřebujeme:

-kysané zelí
-smetanu

Kysané zelí je nejlepší jen krátce povařené, jinak se v něm ztrácejí vitamíny a minerály a stává se tíže stravitelným.

Proto ho jenom ohřejeme v hrnci a pak zalijeme smetanou. Krátce povaříme, ...více »
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...
RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 627 dnů v provozu
• 4 940 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 27.04.2024 a svátek má Jaroslav