Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Že nedostanete vždy, co chcete, je někdy obrovské štěstí.
(Dalajláma)

Omáčky

Svíčková (recept na falešnou svíčkovou)

Brumlinda 2. 2. 2009
Komentáře: 0, posl.:
Svíčková (recept na falešnou svíčkovou) Máte rádi svíčkovou? A dá vám hodně práce? Mám typ na podobné jídlo, ač to není svíčková, je rychle hotová a chutná výborně! Posuďte sami!

Potřebujeme:

Prsa z jednoho kuřete

2 velké mrkve

2 velké petržele

1 velká cibule

6 kuliček nového koření

4 bobkové listy

3 kuličky pepře / nebo může být i mletý/

sůl

trošku octa



Vše dáme ...více »

Sekaná ve smetanovo-pórkové omáčce

Radůza 23. 4. 2007
Komentáře: 2, posl.: 23. 4. 2007
Sekaná ve smetanovo-pórkové omáčce Nevíte-li, co dobrého připravit k obědu, nabízíme vám recept na sekanou ve smetanovo-pórkové omáčce.

Potřebujeme:
- 4 plátky sekané
- 2 smetany na šlehání
- pórek
- sůl
- pepř
- cukr
- sojová omáčka
- kousek másla

Postup:

Rozehřejeme si máslo, na kterém vzpěníme pórek. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a nasypeme trochu cukru.

Nakonec zakapeme ...více »

Lahodná jahodová omáčka

Katka 21. 7. 2011
Komentáře: 0, posl.:
Lahodná jahodová omáčka Posílám vám recept na jahodovou omáčku.

Výborně se hodí ke zmrzlině nebo jako příloha k palačinkám. Její příprava je velice jednoduchá. A kdy jindy si udělat jahodovou dobrotu, když ne v době, kdy jahody zrají a lákají nás na svoji sladkou chuť?

Zhruba na 2 porce potřebujeme: 200 g čerstvých jahod (v zimě se dají použít mražené), cukr dle chuti, 40 g džemu z červeného nebo ...více »

Delikatesní koprová omáčka

šmudlinka 24. 10. 2007
Komentáře: 1, posl.: 27. 10. 2007
Delikatesní koprová omáčka Jednodušší, ale o mnoho lahodnější verze koprové omáčky. Neplést si s kopračkou, nedobrou to omáčkou ze školních jídelen.

Potřebujeme:

- hovězí maso
- vejce
- brambory
- kysanou smetanu
- sůl
- čerstvý či mražený kopr

Maso můžeme buď uvařit, nebo ho podusíme na pánvi doměkka. Vyndáme ho a na tu stejnou pánev vlijeme kelímek kysané smetany. Opatrně prohříváme, ...více »

Fajnová houbová omáčka

Ivana Lochmanová 24. 8. 2006
Komentáře: 2, posl.: 26. 8. 2006
Fajnová houbová omáčka Velice oblíbeným jídlem je během houbařské sezóny houbová omáčka. Co rodina, to vlastní recept.

U nás doma se vaří snad už od nepaměti a od oka, takže se omlouvám, že neuvedu přesné množství, ale v tomto případě snad více než kdy jindy záleží na tom, zda si potrpíte spíše na sladší či kyselejší chuť. Nejlepšího výsledku dosáhneme, pokud máme různé druhy hub a pokud jsou čerstvé.
...více »
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...
Sjednejte si cestovní pojištění online od 11 Kč za den
Nejlevnější cestovní pojištění si najdete na Porovnej24.cz

Pro kůži

Na magazínu jsou:

WITCH 3, xxkouckaxx, Milka98, Hojaro, Venušanka, Jarmil22, Kakajík, Mirka42
RSS
RSS

 

Venušanka v číslech:
• 5 077 dnů v provozu
• 4 910 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © 2006–2019 Venušanka – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 28.01.2020 a svátek má Otýlie