Maso
Jak hýčkat maso
Ivana Lochmanová 3. 5. 2018Komentáře: 0, posl.:

Podívejme se nejprve na maso. Když ho kupujeme, tak by mělo mít jasně červenou barvu ...více »
Kuřecí prsíčka plněná dýní
Petr Žemlička 24. 3. 2022Komentáře: 0, posl.:

Recept šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou Jiřího Švestky:
SUROVINY NA 4 PORCE:
600g kuřecí prsa
40g dýně
2ks vejce
1ks houska
20g mandlové lupínky
30g máslo
10g petrželová nať
30ml smetana
20g tavený sýr
40g olivový olej
sůl, bílý pepř
POSTUP:
Z dýně a housky nakrájené na malinké kostičky, mandlových ...více »
STEAK Z TELECÍ PEČENĚ SE ZELENÝM CHŘESTEM
Petr Žemlička 17. 3. 2022Komentáře: 1, posl.: 1. 4. 2014

SUROVINY NA 4 PORCE:
800 g telecí pečeně
160 g chřest
50 g olivový olej
60 ml bílé víno
80 g máslo
sůl, pepř
Telecí pečeni nakrájíme na plátky, jen jemně naklepneme, osolíme a opepříme.
Olej rozehřejeme na pánvi a maso po obou stranách zprudka opečeme.
Poté jej dáme na gril, kde ho opékáme po obou ...více »
Speciality od našich babiček
Petr Žemlička 8. 10. 2013Komentáře: 1, posl.: 9. 10. 2013

600 g vepřová líčka
120 g mrkev
120 g celer
50 g cibule
10 g česnek
0,5 dcl červené víno
0,5 l vývar
60 g máslo
40 g olej
80 g hladká mouka
sůl, pepř, bobkový list, nové koření
Příprava
Umyté a odblaněné maso opečeme na tuku. Po ...více »
Kotlety po pařížsku
IT 18. 5. 2013Komentáře: 0, posl.:

- 600 g vepřové kotlety
- 200 g uzeného masa
- 100 ml kysané smetany
- 50 g hladké mouky
- 2 vejce
- 2 lžíce mléka
- 100 g strouhanky
- koření na mleté maso
- sůl
- olej
POSTUP:
Kotletu umyjeme, usušíme, rozdělíme na 4 plátky a dobře naklepeme. Vyklepané plátky z obou stran ...více »
Jak uchovávat maso
Radilka 25. 1. 2013Komentáře: 0, posl.:

Podívejme se nejprve na maso. Když ho kupujeme, tak by mělo mít jasně červenou barvu (jistě, záleží na druhu, ale jistě víte, co tím myslím), v místě řezu ...více »
Podlévaný králík na paprice
Jan Sláma 12. 8. 2022Komentáře: 6, posl.: 10. 7. 2012

Potřebné suroviny jsou králík, zelenina na vývar, smetana, mletá sladká paprika.
Snad jsem na nic nezapomněl, případně připomenu v průběhu.
Začal jsem tak, že jsem dostal nápad na toto, jak už jsem psal, jednoduché jídlo. Králík byl v mrazáku, ale neměl jsem smetanu. Zvláštní je, ...více »
Koleno v alobalu na grilu
bertice 1. 12. 2021Komentáře: 2, posl.: 31. 10. 2009

Tak a teď už se budeme věnovat dobrotě, která nás může, máme-li představivost, příjemně rozehřát a motivovat nás k tomu, abychom si toužebně přály když ne léto, tak aspoň jaro, kdy se dá grilovat venku :-)
...více »
Husa s nádivkou
Bertice 20. 11. 2021Komentáře: 0, posl.:

1 husa, 3 lžíce sádla, nádivka: 3 housky, 0,5 l vývaru s husích drobů a křídel, majoránka, 2 menší kyselá jablka, bylinková sůl, bazalka, petržel-kudrnka, česnek, máslo, cibule.
Husu vymažeme rozmačkaným česnekem s bylinkovou solí.
Připravíme si nádivku: housky namočíme ve vývaru.
Z vývaru vyjmeme křídla a droby - krom krku pomeleme ...více »
Ryba smrdí od hlavy
Vanda Švehlová 2. 6. 2022Komentáře: 5, posl.: 31. 5. 2009

Podívejme se nejprve na maso. Když ho kupujeme, tak by mělo mít jasně červenou (růžovou) barvu ...více »
Jelení kýta na šípkové omáčce
Petr Žemlička 19. 7. 2022Komentáře: 0, posl.:

Recept šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou Jiřího Švestky:
SUROVINY NA 4 PORCE:
600g jelení kýta
30g cukr krupice
60g špek
25g med
100g mrkev
60g perník na strouhání
100g celer
50g šípkový džem
80g cibule
80g brusinky
60g olej
40g červené víno
60g máslo
1l vývar
50g ...více »
KUŘECÍ PRSÍČKA PLNĚNÁ MERUŇKAMI a s kuskusem
Petr Žemlička 25. 4. 2022Komentáře: 0, posl.:

SUROVINY NA 4 PORCE:
0,6 kg kuřecí řízky
0,04 kg chilli omáčka
0,12 kg meruňky
0,03 kg olivový olej
koření na kuře
0,4 kg kuskus
0,04 kg kedlubny
0,04 kg cuketa
0,04 kg mrkev
0,2 l smetana
sůl (dle chuti)
pepř (dle chuti)
0,04 kg mozzarella
0,05 kg hořčice
0,06 kg máslo
Postup:
Maso si ...více »
Husí prsíčko marinované
Petr Žemlička 7. 8. 2022Komentáře: 0, posl.:

V SOUS VIDE, servírované s dýňovým pyré a bramborovými nočky s ricottou
Vynikající recept od šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou....
Husí prsíčko
Suroviny na 10 porcí
Husí prsíčko 1500g, badyán 5g, fenykl 3g, nové koření 2g, skořice celá 3g, víno červené 100g, med 100g, hřebíček 1g, čerstvý rozmarýn 2 větvičky
Maso ...více »
Vepřová panenka ve slanině podávaná s houbovou omáčkou
Petr Žemlička 24. 2. 2022Komentáře: 0, posl.:

Vepřová panenka 1500 g
Smetana ke šlehání 400 g
Lahůdková slanina 300 g
Máslo 100 g
Houby čerstvé 400 g
Sůl 10 g
Pepř ml. 3 g
Olej 100 g
Vepřovou panenku očistíme, nakrájíme na cca 150 g špalíčky, ...více »
Králík na pivě
Benediktýna 25. 1. 2022Komentáře: 7, posl.: 5. 3. 2013

Potřebujeme:
- libovolný počet porcí králíka (u nás doma 4)
- olej
- hladkou mouku
- světlé pivo (2 lahve, nemusí se použít obsah obou)
- kyselé okurky
- sůl
- pepř
- ...více »
Pikantní masová náplň
I. T. 5. 5. 2022Komentáře: 0, posl.:

Co potřebujeme?
- 150 g hovězího masa
- 200 g uzeného masa
- 5 rohlíků
- 5 vajec
- 5 stroužků česneku
- 300 ml mléka
- majoránka
- mleté černé koření
- sůl
- petrželová nať
- olej na vymaštění
POSTUP
Rohlíky pokrájíme na kolečka a zalijeme vlažným mlékem. ...více »
Chipsové nugetky
bertice 1. 1. 2022Komentáře: 1, posl.: 8. 11. 2009

Potřebujeme: 500 g kuřecích prsou, 2 bílé jogurty (2x 150 ml),karí koření, paprikové chipsy 200g, pepř
Postup: Do mísy dáme jogurty s karí kořením. Rukou rozdrtíme paprikové chipsy, a raději neujídáme ať nám vystačí...
Kuřecí prsíčka nakrájíme na ...více »
Halušky s hříbky
bertice 20. 12. 2021Komentáře: 6, posl.: 20. 9. 2009

Potřebujeme:
4 větší brambory, hladká mouka, sůl, 20 dkg hříbků nebo žampionů, cibule, trochu sádla, 4 plátky vykoštěné kotlety nebo libové krkovičky, trochu kmínu.
Brambory nastrouháme, vytlačíme vodu, zahustíme moukou, osolíme. Z těsta uvaříme halušky: buď přes sítko ...více »
Gratinované kuřecí řízky s tolárky
Bertice 18. 1. 2022Komentáře: 6, posl.: 9. 7. 2009

4 kuřecí řízky, 2 plátky šunky, 150 g hříbků,30 g másla, 80 g strouhaného sýru, 2 lžíce oleje, sůl, zeleninová obloha a jako příloha bramborové tolárky nebo americké brambory
Očistěné hříbky nakrájíme na plátky, osmahneme na másle, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Kuřecí řízky rozklepeme do šířky, osolíme, poklademe půlkami plátků šunky a houbami, přeložíme v půli, ...více »
Gratinované kuřecí řízky s tolárky
Bertice 27. 12. 2021Komentáře: 1, posl.: 13. 5. 2009

Očistěné hříbky nakrájíme na plátky, osmahneme na másle, podlijeme vodou a dusíme do měkka.Kuřecí řízky rozklepeme do šířky, osolíme, poklademe půlkami plátků šunky a houbami, přeložíme v půli , přiklepneme ...více »