Domácí pekárny
Česnekový chleba se sýrem
Vendy 29. 3. 2011Komentáře: 2, posl.: 13. 4. 2011

Co potřebujeme?
250 ml vlažné vody
380 g hladké mouky
1 lžíce tmavého třtinového cukru
0,5 – 1 lžíce soli
1 lžíce změklého másla
1 lžíce rozetřeného česneku
1 lžíce sušeného droždí
3 lžíce parmezánu (nebo ...více »
Knedlíky z domácí pekárny
Zdena 26. 2. 2022Komentáře: 11, posl.: 18. 3. 2010

Potřebujeme:
- mléko, zředěné vodou – dohromady 250 ml
- 1,5 g droždí (čerstvé!) rozmělněné v trošce vlažného mléka
- 1 housku (pokrájíme na drobné kostičky)
- 1 celé středně velké vejce
- 500 g polohrubé mouky
- špetku cukru (přisypat do mouky)
Příprava nadýchaných domácích ...více »
Rychlé cukrové rohlíky
... 20. 10. 2009Komentáře: 11, posl.: 22. 11. 2009

Připravíme si 500g polohrubé mouky, do které rozdrobíme 1 a 1/2 kostky droždí, přidáme
nastrouhanou Heru (můžeme také použít máslo) a 13 lžic mléka - pozor, NENECHAT KYNOUT !!
Vypracujeme těsto, které rozdělíme na 5 dílků a z nich opatrně vyválíme kruhy, ty potom rozřežeme na trojúhelníky.
Naplníme je nádivkou (můžeme si ...více »
Domácí škvarky
Ája 18. 4. 2022Komentáře: 7, posl.: 10. 7. 2009

Výhoda: připravujeme v domácí pekárně (háky necháváme!)
Z bůčku odkrojíme kůži a nakrájíme ho na stejnoměrné kostičky. Na domácí pekárně nastavíme program „Marmeláda“. Celý cyklus zopakujeme minimálně dvakrát. Hlídáme, aby škvarky zezlátly, ale nespálily se. Sádlo slijeme z nádoby přes cedník. Když nesníme ...více »
Závin se sýrem a šunkou
Helenka 26. 11. 2008Komentáře: 1, posl.: 30. 11. 2008

Potřebujeme:
400 ml mléka, 100 ml oleje, 650 g hladké mouky, 1 lžičku cukru, 1 lžičku soli, 1 lžičku Vegety, půl lžičky sušené petržele, 0,5 kostky kvasnic
Na náplň:
Sýr, klobásu, salám, cibuli, česnek, papriku, kečup, hořčici...
U pekárny nastavíme program „těsto“. Jestliže se ...více »
Rychlá bábovka z jablek
Naďa 23. 3. 2022Komentáře: 2, posl.: 24. 7. 2012

- 100g másla nebo tuku (například Hera) - rozpustíme (klidně v mikrovlnce)
- 300g polohrubé mouky
- 135g cukru krystal
- 50ml vlažného mléka
- 2 vejce (rozšleháme)
- 30 dkg strouhaných jablek (jestli jsou hodně šťavnatá, dejte jich míň)
-špetka skořice pro zvýraznění chuti
- 1 PRDOPEČ
POSTUP
Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí ...více »
Staročeský žitný chléb
dalila 9. 1. 2022Komentáře: 0, posl.:

Potřebujeme:
300 ml vody, 2 lžíce oleje, 2 lžíce octa, 140 g hladké mouky, 400 g žitné mouky chlebové, 2 malé lžičky drceného kmínu, 1 lžičku cukru, 1 čajovou lžičku soli, 1,5 lžičky sušeného droždí, dále
slunečnicová semínka, lněná semínka a sezamová semínka (není ...více »
Bílý chléb
Mirek 6. 6. 2008Komentáře: 1, posl.: 8. 6. 2008

1 vejce
250 ml mléka
30 g másla
500 g ...více »
Česnekový chleba
Betyna 2. 2. 2008Komentáře: 5, posl.: 7. 2. 2008

Potřebujeme:
- 300 ml vody
- 1 lžíci olivového oleje
- 1 lžíci octa
- 400 ml hladké mouky pšeničné
- 100 ml žitné tmavé chlebové
- 100 ml žitné celozrnné
- 100 ml špaldové
- 1 středně velká, uvařená a nadrobno nastrouhaná brambora
1 čajová lžička drceného kmínu
1 čajová lžička sušeného česneku (možno ...více »
Kynuté rohlíčky s nutelou
Jehlička 18. 11. 2007Komentáře: 0, posl.:

Potřebujeme:
- 200 ml vlažného mléka
- 125 ml oleje
- 15 lžiček cukru
- 3 lžíce kokosu nebo ořechů
- špetka soli
- 500g polohrubé mouky
- 2 lžičky suš.droždí
Po vykynutí těsta vytvarujeme rohlíčky, potřeme je vejcem a upečeme.
Mohou se upéct také bez náplně.
Cukrovat se nemusí,jsou sladké tak akorát. ...více »
Domácí houstičky
Danuše 7. 2. 2011Komentáře: 0, posl.:

1 kg hladké mouky
0,5 l mléka
10 dkg másla
3 dkg cukru
1 žloutek
4 dkg droždí
lžička soli
Postup:
Do mísy prosejeme mouku a trošku jí oddělíme, abychom mohly přisypávat.
V hrnečku necháme v části vlažného oslazeného mléka nakynout droždí(cukr odebíráme z celkového udaného množství).
Když kvásek vykyne, dáme do jamky v mouce žloutek a pak opatrně ...více »
Pizza z domácí pekárny
Verunka 24. 7. 2022Komentáře: 4, posl.: 9. 11. 2011

Suroviny, které potřebujeme těsto na pizzu:
250 ml vody, 1 lžíci soli, 1 lžičku cukru, 50 - 60 ml kvalitního panenského olivového oleje, 500 g hladké mouky, 2,5 zarovnané lžičky sušeného droždí
Postup:
Na domácí pekárně nastavíme program TĚSTO
...více »
Anglický rohlík
Zdeňka 27. 6. 2011Komentáře: 0, posl.:

čtvrtlitrový hrnek vody, necelý hrnek studeného mléka, 1 lžíce domácíhoo sádla, 1 lžíce kvalitního olivového oleje, 2 lžičky soli, 3 lžíce bramborové kaše v prášku, 50 g žitné chlebové mouky, 600 g hladké mouky, 1 lžička cukru, 3 lžičky sušeného droždí, anglická slanina, uzený sýr, na potření kombinace olivového oleje a grilovacího koření
Všechny suroviny dáme do ...více »
Sýrový chléb
Věra 12. 8. 2011Komentáře: 1, posl.: 12. 8. 2011

230 g PHM, stejné množství chlebové žitné mouky, 1 a čtvrt lžičky sušeného droždí, 1 a půl lžičky soli, tři čtvrti lžičky cukru, 150 ml podmáslí, 170ml vody, 50 g strouhaného tvrdého sýra
Postup:
Do pekárny dáme nejdříve tekuté příměsi, tedy vodu a podmáslí, přidáme oba druhy mouky, na jednu stranu dáme cukr, na druhou sůl, přidáme droždí. Po zvukovém signálu ...více »
Domácí chleba s dýňovými semínky
Jarmila 21. 7. 2012Komentáře: 2, posl.: 7. 7. 2014

Potřebujeme:
- 350ml vody
- 2 lžičky olivového oleje
- 1,5 lžičky sušeného mléka
- 2 lžičky cukru
- 2,5lžičky soli
- 2 lžičky octa
- 510g hladké mouky (můžeme zkombinovat víc druhů)
- 1,5lžičky sušeného ...více »
Domácí housky
Annamarie 13. 6. 2012Komentáře: 0, posl.:

- 500 g hladké mouky
- 1 balíček sušeného droždí
- 1 menší lžička soli
- 1 lžíce olivového oleje
- 120 ml mléka
- 250 ml vlažné vody
- lžička máku na posypání
olej na potření plechu
100 ml vody
Postup:
Mouku promícháme s droždím, přidáme sůl, olej, mléko a vodu a vytvoříme těsto. Když je hladké, přikryjeme ho utěrkou a necháme kynout necelou hodinu.
...více »
Chléb ze tří druhů mouky
Mirek 23. 8. 2012Komentáře: 0, posl.:

Možná by se daly domácí pekárny označit za módu a v České republice se tento trh asi docela slušně rozvíjí. Je to vidět i na vzrůstající nabídce chlebové mouky. Nejsem si sice zdaleka jistý, zda "chlebové mouky" v našich ...více »
Chléb, který se nepřejí
Mirek 10. 5. 2008Komentáře: 4, posl.: 31. 7. 2011

1. 400 ml (400 g) vody
2. 2 polévkové lžíce octa
3. 400 g pšeničné chlebové mouky (Penam)
4. 200 g žitné chlebové mouky (Penam)
5. 1 čajová lžička cukru (na jednu stranu formy)
6. 2 čajové lžičky soli (na druhou stranu formy)
7. 1 polévková lžíce ...více »
Cibulkový domácí chléb
Betyna 7. 1. 2008Komentáře: 1, posl.: 7. 1. 2008

Do pekárny:
- 300 ml vody
- 1 PL octa
- osmažená cibule
- 400ml hladké mouky
- 100 ml žitné tmavé chlebové mouky
- 100 ml pšeničné tmavé chlebové
- 100 ml žitné celozrnné mouky
- 1 středně velká nastrouhaná vařená brambora
1,5 - 2 ČL soli
1 čl drceného ...více »
Domácí houstičky
Eva 7. 11. 2007Komentáře: 3, posl.: 11. 1. 2008

150ml mléka, 1 vejce, 100g sádla, 2 lžičky soli, 250g polohrubé mouky, 250g hladké mouky, 1,5
lžičky droždí sušeného
Nastavení pekárny: program Těsto
Vyválíme kulatou placku, tu rozdělíme na trojúhelníky, které motáme od širokého k
úzkému.
Vytvarujeme rohlík, potřeme vejcem, posypeme hrubou mořskou solí.
Bulky: uděláme si váleček, potom na něm uzel, vrchní konec ...více »