Mléčné výrobky až do domu za 5 000 Kč
Podmínky soutěže:
Chcete-li soutěžit, přečtěte si nejprve podmínky…
Jaroměřická mlékárna
Tato soutěž probíhala do 25. 9. 2014.
Tato soutěž probíhala do 25. 9. 2014.
Jaroměřický Zámecký
45% plátkový sýr
Luxusní chuť
za velmi příjemnou cenu
Sýr s oky holandského typu s originální recepturou a sladce nahořklou, vyzrálou chutí, které nelze odolat – to je Jaroměřický Zámecký sýr. Zralý sýr, který se výborně hodí k vínu, na vaření i na chlebíček. Poctivý sýr z přírodních surovin bez zbytečné chemie. Více viz www.mlekarna.cz.
Zámecký sýr je polotvrdý sýr s lahodnou máslovou, sladce nahořklou chutí a příjemnou vůní.Smetanově žlutá barva, vláčná konzistence a sýrová oka se spojují v 45% sýru holandského typu. Díky své unikátní chuti je nepostradatelnou pochoutkou k pečivu i k zapékání.
Výborný k vínu
Jaroměřický Zámecký sýr se znamenitě hodí zejména k dezertním bílým vínům. Vladimír Moškvan, degustátor a odborník na víno, říká: „Delikátní Zámecký sýr z Jaroměřické mlékárny doporučuji především k sladším bílým vínům, výborný je například společně s Rulandským bílým, ročník 2002.“
Poctivý a bez chemie
Výroba sýrů má u nás v Jaroměřicích dlouhou tradici. Ve zpracování se Jaroměřická mlékárna drží klasického tvaru podkovy a tradiční receptury. K přípravě Zámeckého sýra tak tu stačí pouhé 4 ingredience: kvalitní mléko od místních farmářů, sůl, čisté mléčné kultury a syřidlo. Žádná přídavná „éčka“, žádná zbytečná chemie. Výsledkem je luxusní chuť za cenu obvyklou u běžného eidamu – doporučená cena stogramového balení plátkovaného Jaroměřického Zámeckého sýra je pouhých 27,90 Kč.
Jak vznikají oka v sýru
A jak v sýru vznikla oka? Cihla Jaroměřického zámeckého sýra se nejprve nechá 10–12 dní v chladu. Pak se přenese do teplejšího prostředí, které probudí propionové kultury v sýru. Při této části procesu zrání sýra se uvolňuje oxid uhličitý. Malé bublinky tohoto plynu se postupně spojují do větších a vytváří v sýru pravidelné díry – tzv. oka. Až je ok dostatek, sýr se opět zchladí a dozrává ještě alespoň dva týdny. Miroslav Hrazdil, manažer kvality Jaroměřické mlékárny, vysvětluje: „Počet a velikost ok v sýru – to je veliká věda. Musí jich být dost na to, aby se sýr dal považovat za sýr holandského typu, tak jak ho mají zákazníci rádi. Na druhé straně pokud je ok moc, sýr se špatně porcuje na plátky.“
45% plátkový sýr
Luxusní chuť
za velmi příjemnou cenu
Sýr s oky holandského typu s originální recepturou a sladce nahořklou, vyzrálou chutí, které nelze odolat – to je Jaroměřický Zámecký sýr. Zralý sýr, který se výborně hodí k vínu, na vaření i na chlebíček. Poctivý sýr z přírodních surovin bez zbytečné chemie. Více viz www.mlekarna.cz.
Zámecký sýr je polotvrdý sýr s lahodnou máslovou, sladce nahořklou chutí a příjemnou vůní.Smetanově žlutá barva, vláčná konzistence a sýrová oka se spojují v 45% sýru holandského typu. Díky své unikátní chuti je nepostradatelnou pochoutkou k pečivu i k zapékání.
Výborný k vínu
Jaroměřický Zámecký sýr se znamenitě hodí zejména k dezertním bílým vínům. Vladimír Moškvan, degustátor a odborník na víno, říká: „Delikátní Zámecký sýr z Jaroměřické mlékárny doporučuji především k sladším bílým vínům, výborný je například společně s Rulandským bílým, ročník 2002.“
Poctivý a bez chemie
Výroba sýrů má u nás v Jaroměřicích dlouhou tradici. Ve zpracování se Jaroměřická mlékárna drží klasického tvaru podkovy a tradiční receptury. K přípravě Zámeckého sýra tak tu stačí pouhé 4 ingredience: kvalitní mléko od místních farmářů, sůl, čisté mléčné kultury a syřidlo. Žádná přídavná „éčka“, žádná zbytečná chemie. Výsledkem je luxusní chuť za cenu obvyklou u běžného eidamu – doporučená cena stogramového balení plátkovaného Jaroměřického Zámeckého sýra je pouhých 27,90 Kč.
Jak vznikají oka v sýru
A jak v sýru vznikla oka? Cihla Jaroměřického zámeckého sýra se nejprve nechá 10–12 dní v chladu. Pak se přenese do teplejšího prostředí, které probudí propionové kultury v sýru. Při této části procesu zrání sýra se uvolňuje oxid uhličitý. Malé bublinky tohoto plynu se postupně spojují do větších a vytváří v sýru pravidelné díry – tzv. oka. Až je ok dostatek, sýr se opět zchladí a dozrává ještě alespoň dva týdny. Miroslav Hrazdil, manažer kvality Jaroměřické mlékárny, vysvětluje: „Počet a velikost ok v sýru – to je veliká věda. Musí jich být dost na to, aby se sýr dal považovat za sýr holandského typu, tak jak ho mají zákazníci rádi. Na druhé straně pokud je ok moc, sýr se špatně porcuje na plátky.“
Tweet |
Soutěžní otázka zní: V kolika variantách se vyrábí Jaroměřický zámecký sýr?
Správná odpověď na soutěžní otázku byla: c: 3
Výhercem soutěže se stává:
hanka56
Beruska64
batmanka
bobecka
Mazy
Výhercem soutěže se stává:
hanka56
Beruska64
batmanka
bobecka
Mazy