Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Umění spokojeného života spočívá v nalézání zlaté střední cesty.
(Jirka Bolech)

Džem z černého rybízu zastudena

Ivana
15. 7. 2013
Džem z černého rybízu zastudenaKdo neví, co s přebytečným černým rybízem a nechce ho nechat ladem, může ho zavařit. V zimě do koláče se bude hodit.

Nabízím vám svůj prověřený a v celé rodině osvědčený recept na džem z černého rybízu, který se připravuje zastudena. Mám ho od své maminky.


Krajíc chleba s máslem a rybízovým džemem patří ke vzpomínkám na mé dětství. Byla by škoda nepředat tenhle recept dál, protože za zkoušku, pokud ho neznáte, to rozhodně stojí.

K přípravě džemu zastudena potřebujeme:

1,5 kg cukru a 1 kg černého rybízu.

Rybíz obereme, zbavíme všech nečistot a omyjeme.

Prolisujeme (nameleme) ho na masovém strojku, aby tvořil „kaši“. Smícháme ho s cukrem.

Mícháme tak dlouho, dokud se cukr důkladně nerozpustí a nevmíchá do ovoce. Touto směsí plníme sklenice až k samotnému okraji.

Uzavřeme je a skladujeme v chladu.


Černý rybíz od Nils Haard



          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 683 dny v provozu
• 4 928 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 26.09.2021 a svátek má Andrea