Sterilujeme: papriky v oleji...
Eva
21. 12. 2021
Přinášíme recept na vynikající sterilované papriky, které přijdou vhod hlavně v zimě. Jak na to?
Potřebujeme:
‑ 3 kg paprik (ideální jsou bílé, tedy ty tenkostěnné, ale dají se nakombinovat i s tmavě zelenými, žlutými, červenými – pozor, musíme je ale o trochu déle vařit!)
‑ 0,5 l 8% octa
‑ 1,5 l vody
‑ osminu litru oleje
‑ cca 10 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 13 dkg cukru, 5 dkg soli
Nálev připravíme z vody, octa, oleje a koření. Povaříme, mícháme.
Papriky nejprve omyjeme, rozpůlíme, odřízneme stopku a uvnitř vyčistíme. Můžeme nakrájet na menší kousky, aby se jich vešlo do sklenice víc.
Pak je vhodíme postupně do vroucího nálevu, povaříme, ale ne déle než 4 minuty! Výjimka platí jen pro barevné odrůdy.
Vymyté sklenice plníme paprikami a lákem. Důkladně zavíčkujeme a zkontrolujeme, jestli lák nevytéká. Pak uchováme v chladnu. Doporučuji během prvního týdne a pak jednou za měsíc kontrolovat, jestli se papriky nekazí třeba tím, že byly špatně zavíčkované a dovnitř se dostal vzduch.
21. 12. 2021

Potřebujeme:
‑ 3 kg paprik (ideální jsou bílé, tedy ty tenkostěnné, ale dají se nakombinovat i s tmavě zelenými, žlutými, červenými – pozor, musíme je ale o trochu déle vařit!)
‑ 0,5 l 8% octa
‑ 1,5 l vody
‑ osminu litru oleje
‑ cca 10 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 13 dkg cukru, 5 dkg soli
Nálev připravíme z vody, octa, oleje a koření. Povaříme, mícháme.
Papriky nejprve omyjeme, rozpůlíme, odřízneme stopku a uvnitř vyčistíme. Můžeme nakrájet na menší kousky, aby se jich vešlo do sklenice víc.
Pak je vhodíme postupně do vroucího nálevu, povaříme, ale ne déle než 4 minuty! Výjimka platí jen pro barevné odrůdy.
Vymyté sklenice plníme paprikami a lákem. Důkladně zavíčkujeme a zkontrolujeme, jestli lák nevytéká. Pak uchováme v chladnu. Doporučuji během prvního týdne a pak jednou za měsíc kontrolovat, jestli se papriky nekazí třeba tím, že byly špatně zavíčkované a dovnitř se dostal vzduch.
Tweet |