Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Láska nemá žádný věk.
(Blaise Pascal)

Sterilujeme: papriky v oleji...

Eva
11. 9. 2012
Sterilujeme: papriky v oleji...Přinášíme recept na vynikající sterilované papriky, které přijdou vhod hlavně v zimě. Jak na to?

Potřebujeme:

- 3 kg paprik (ideální jsou bílé, tedy ty tenkostěnné, ale dají se nakombinovat i s tmavě zelenými, žlutými, červenými – pozor, musíme je ale o trochu déle vařit!)

- 0,5 l 8% octa

- 1,5 l vody

- osminu litru oleje

- cca 10 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 13 dkg cukru, 5 dkg soli

Nálev připravíme z vody, octa, oleje a koření. Povaříme, mícháme.

Papriky nejprve omyjeme, rozpůlíme, odřízneme stopku a uvnitř vyčistíme. Můžeme nakrájet na menší kousky, aby se jich vešlo do sklenice víc.

Pak je vhodíme postupně do vroucího nálevu, povaříme, ale ne déle než 4 minuty! Výjimka platí jen pro barevné odrůdy.

Vymyté sklenice plníme paprikami a lákem. Důkladně zavíčkujeme a zkontrolujeme, jestli lák nevytéká. Pak uchováme v chladnu. Doporučuji během prvního týdne a pak jednou za měsíc kontrolovat, jestli se papriky nekazí třeba tím, že byly špatně zavíčkované a dovnitř se dostal vzduch.


          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 683 dny v provozu
• 4 928 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 25.09.2021 a svátek má Zlata