Džem zastudena z černého rybízu
Ivana
28. 11. 2021
28. 11. 2021
Nabízím vám svůj lety prověřený a osvědčený recept na džem z černého rybízu, který se připravuje zastudena. Mám ho od své maminky.
Krajíc chleba s máslem a rybízovým džemem patří ke vzpomínkám na mé dětství. Byla by škoda nepředat tenhle recept dál, protože za zkoušku, pokud ho neznáte, to rozhodně stojí.
K přípravě džemu zastudena potřebujeme 1,5 kg cukru a 1 kg černého rybízu. Rybíz obereme, zbavíme všech nečistot a omyjeme. Prolisujeme (nameleme) ho na masovém strojku, aby tvořil „kaši“. Smícháme ho s cukrem. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr důkladně nerozpustí a nevmíchá do ovoce. Touto směsí plníme sklenice až k samotnému okraji. Uzavřeme je a skladujeme v chladu.
Krajíc chleba s máslem a rybízovým džemem patří ke vzpomínkám na mé dětství. Byla by škoda nepředat tenhle recept dál, protože za zkoušku, pokud ho neznáte, to rozhodně stojí.
K přípravě džemu zastudena potřebujeme 1,5 kg cukru a 1 kg černého rybízu. Rybíz obereme, zbavíme všech nečistot a omyjeme. Prolisujeme (nameleme) ho na masovém strojku, aby tvořil „kaši“. Smícháme ho s cukrem. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr důkladně nerozpustí a nevmíchá do ovoce. Touto směsí plníme sklenice až k samotnému okraji. Uzavřeme je a skladujeme v chladu.
Tweet |