Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Že nedostanete vždy, co chcete, je někdy obrovské štěstí.
(Dalajláma)

Džem zastudena z černého rybízu

Ivana
17. 7. 2007
Džem zastudena z černého rybízuNabízím vám svůj lety prověřený a osvědčený recept na džem z černého rybízu, který se připravuje zastudena. Mám ho od své maminky.

Krajíc chleba s máslem a rybízovým džemem patří ke vzpomínkám na mé dětství. Byla by škoda nepředat tenhle recept dál, protože za zkoušku, pokud ho neznáte, to rozhodně stojí.

K přípravě džemu zastudena potřebujeme 1,5 kg cukru a 1 kg černého rybízu. Rybíz obereme, zbavíme všech nečistot a omyjeme. Prolisujeme (nameleme) ho na masovém strojku, aby tvořil „kaši“. Smícháme ho s cukrem. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr důkladně nerozpustí a nevmíchá do ovoce. Touto směsí plníme sklenice až k samotnému okraji. Uzavřeme je a skladujeme v chladu.

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 683 dny v provozu
• 4 928 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 25.09.2021 a svátek má Zlata