Svět slov

Vyhledávání

Nejčtenější za rok

Moudrosti do hrsti

Je lepší položit otázku a vypadat hloupě pět minut, než se vůbec nezeptat a být hloupý celý život.
(Konfucius)

Džem zastudena z černého rybízu

Ivana
28. 11. 2021
Džem zastudena z černého rybízuNabízím vám svůj lety prověřený a osvědčený recept na džem z černého rybízu, který se připravuje zastudena. Mám ho od své maminky.

Krajíc chleba s máslem a rybízovým džemem patří ke vzpomínkám na mé dětství. Byla by škoda nepředat tenhle recept dál, protože za zkoušku, pokud ho neznáte, to rozhodně stojí.

K přípravě džemu zastudena potřebujeme 1,5 kg cukru a 1 kg černého rybízu. Rybíz obereme, zbavíme všech nečistot a omyjeme. Prolisujeme (nameleme) ho na masovém strojku, aby tvořil „kaši“. Smícháme ho s cukrem. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr důkladně nerozpustí a nevmíchá do ovoce. Touto směsí plníme sklenice až k samotnému okraji. Uzavřeme je a skladujeme v chladu.

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...
RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 598 dnů v provozu
• 4 940 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 29.03.2024 a svátek má Taťána