Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Láska je tak málo nebezpečná, jako lžíce kyseliny sírové na lačný žaludek.
(Charles Baudelaire)

Tip na pochoutku: karamelový popcorn

Jana Kučerová
15. 8. 2021
Tip na pochoutku: karamelový popcornJe to skvělá dobrota pro jakoukoli příležitost, výborně se hodí, když čekáte návštěvu nebo chystáte oslavu. Doba přípravy: 30 minut trvá příprava, hodinu pak samotné pečení.

Potřebujeme:

5 litrů popcornu, 1 šálek másla, 2 šálky třinového (nerafinového cukru), půl šálku kukuřičného či javorového sirupu, 1 čajová lžička soli, půl lžičky sody bicarbony

Předehřejte troubu na 90 stupňů celsia. Do velké mísy dejte popcorn. Ve středně velkém kastrolu na středně teplé plotně rozpusťte máslo. Vmíchejte do něj sirup, cukr a sůl. Přiveďte do varu a stále míchejte. Nechte 4 minuty bez míchání povařit, sundejte kastrol z plotny a vmíchejte sodu. Tenkým proudem pak polejte popcorn a míchejte tak, aby se popcorn pokud možno stejnoměrně obalil. Dejte popcorn do pečících nádob a pečte v předehřáté troubě s tím, že to každých 15 minut promíchejte. Peče se to celkem hodinu. Vyndejte po hodině z trouby a nechte vychladnout.

Přidáme jedno doporučení: pokud máte raději vláčnější popcorn, nepečte to tak dlouho.
          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 715 dnů v provozu
• 4 928 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 27.10.2021 a svátek má Šarlota