Tip na pochoutku: karamelový popcorn
Jana Kučerová
15. 8. 2021
15. 8. 2021
Je to skvělá dobrota pro jakoukoli příležitost, výborně se hodí, když čekáte návštěvu nebo chystáte oslavu. Doba přípravy: 30 minut trvá příprava, hodinu pak samotné pečení.
Potřebujeme:
5 litrů popcornu, 1 šálek másla, 2 šálky třinového (nerafinového cukru), půl šálku kukuřičného či javorového sirupu, 1 čajová lžička soli, půl lžičky sody bicarbony
Předehřejte troubu na 90 stupňů celsia. Do velké mísy dejte popcorn. Ve středně velkém kastrolu na středně teplé plotně rozpusťte máslo. Vmíchejte do něj sirup, cukr a sůl. Přiveďte do varu a stále míchejte. Nechte 4 minuty bez míchání povařit, sundejte kastrol z plotny a vmíchejte sodu. Tenkým proudem pak polejte popcorn a míchejte tak, aby se popcorn pokud možno stejnoměrně obalil. Dejte popcorn do pečících nádob a pečte v předehřáté troubě s tím, že to každých 15 minut promíchejte. Peče se to celkem hodinu. Vyndejte po hodině z trouby a nechte vychladnout.
Přidáme jedno doporučení: pokud máte raději vláčnější popcorn, nepečte to tak dlouho.
Potřebujeme:
5 litrů popcornu, 1 šálek másla, 2 šálky třinového (nerafinového cukru), půl šálku kukuřičného či javorového sirupu, 1 čajová lžička soli, půl lžičky sody bicarbony
Předehřejte troubu na 90 stupňů celsia. Do velké mísy dejte popcorn. Ve středně velkém kastrolu na středně teplé plotně rozpusťte máslo. Vmíchejte do něj sirup, cukr a sůl. Přiveďte do varu a stále míchejte. Nechte 4 minuty bez míchání povařit, sundejte kastrol z plotny a vmíchejte sodu. Tenkým proudem pak polejte popcorn a míchejte tak, aby se popcorn pokud možno stejnoměrně obalil. Dejte popcorn do pečících nádob a pečte v předehřáté troubě s tím, že to každých 15 minut promíchejte. Peče se to celkem hodinu. Vyndejte po hodině z trouby a nechte vychladnout.
Přidáme jedno doporučení: pokud máte raději vláčnější popcorn, nepečte to tak dlouho.
Tweet |