Děti v horku nejedí? Nabídněte jim lahodný pudinkový pohár
Zdena
27. 6. 2006
27. 6. 2006
Ve velkých teplech zejména malé děti ztrácejí chuť k jídlu a někdy je docela problém do nich něco vpravit. U nás doma se osvědčil rychlý pudinkový pohár. Je to taková naše poslední záchrana.
Recept lze samozřejmě upravit podle chuti i podle druhu ovoce, jaké se v obchodech nebo na zahrádce zrovna nabízí.
Co potřebujeme: piškoty, mléko, čokoládový a vanilkový pudinkový prášek, cukr, jahody, banán, meruňky, kiwi, šlehačku (není nutné), čokoládové hoblinky, čokoládovou polevu
Do mísy poklademe piškoty, na ně dáme jahody, nakrájené na poloviny, a kousky meruněk. Začneme vařit pudink, zvlášť čokoládový a zvlášť vanilkový. Když je hotový jeden i druhý, zalijeme jimi piškoty s jahodami, nespotřebujeme však všechen.
Na tuto vrstvu ještě horkého pudinku klademe opět piškoty, jahody a přidáme na kolečka nakrájený banán a opět zalijeme pudinkem. To opakujeme tak dlouho, dokud všechny ovocné suroviny nespotřebujeme. S pudinkem hospodaříme tak, aby zbyl a tvořil poslední vrstvu.
Necháme v lednici vystydnout. Před podáváním ozdobíme porci šlehačkou, rozmačkanými jahodami (pustí šťávu), zalijeme čokoládovou polevou,navrch posypeme čokoládovými hoblinkami a kdo chce mít pohár hodně barevný, může přidat i na kolečka nakrájené kiwi.
Recept lze samozřejmě upravit podle chuti i podle druhu ovoce, jaké se v obchodech nebo na zahrádce zrovna nabízí.
Co potřebujeme: piškoty, mléko, čokoládový a vanilkový pudinkový prášek, cukr, jahody, banán, meruňky, kiwi, šlehačku (není nutné), čokoládové hoblinky, čokoládovou polevu
Do mísy poklademe piškoty, na ně dáme jahody, nakrájené na poloviny, a kousky meruněk. Začneme vařit pudink, zvlášť čokoládový a zvlášť vanilkový. Když je hotový jeden i druhý, zalijeme jimi piškoty s jahodami, nespotřebujeme však všechen.
Na tuto vrstvu ještě horkého pudinku klademe opět piškoty, jahody a přidáme na kolečka nakrájený banán a opět zalijeme pudinkem. To opakujeme tak dlouho, dokud všechny ovocné suroviny nespotřebujeme. S pudinkem hospodaříme tak, aby zbyl a tvořil poslední vrstvu.
Necháme v lednici vystydnout. Před podáváním ozdobíme porci šlehačkou, rozmačkanými jahodami (pustí šťávu), zalijeme čokoládovou polevou,navrch posypeme čokoládovými hoblinkami a kdo chce mít pohár hodně barevný, může přidat i na kolečka nakrájené kiwi.
Tweet |