Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Co je to výprask, ví každý z nás dost přesně, ale co je to láska, to nikdo pořádně neví.
(Heinrich Heine)

Holandské třešně

Ivana Tichá
23. 1. 2008
Holandské třešněRECEPT PRO CELOU RODINU:

- 300 g listového těsta
- 1 třešňový kompot
- 2 lžíce Maizeny
- 2 lžíce práškového cukru
- 500 ml šlehačky
- 2 ztužovače šlehačky
- 3 lžíce práškového cukru
- 2 líčky vanilínového cukru

POLEVA:

- 150 g práškového cukru
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce kompotové šťávy nebo ovocného sirupu

POSTUP:

1. Těsto vyválíme na pomoučené desce do obdélníkového tvaru (20×30 cm). Přeložíme na plech opláchnutý studenou vodou a popícháme vidličkou. V předehřáté troubě upečeme do zlata. Ještě horké těsto rozřežeme ostrým nožem na dva 10 cm široké pásy.

2. Třešňový kompot přecedíme, 250 ml kompotové šťávy přivedeme do varu. V 50 ml kompotové šťávy rozmícháme 2 lžíce Maizeny a 2 lžíce práškového cukru, vlijeme do horké šťávy a za stálého míchání přivedeme k varu. Několik pěkných kompotových třešní odložíme na ozdobu, ostatní vmícháme do uvařené hmoty a necháme vychladnout. Vychladnutou třešňovou náplň natřeme na jeden pás těsta.

Šlehačku vyšleháme se ztužovačem, práškovým a vanilínovým cukrem dotuha. Nahrubo natřeme na třešňovou náplň a necháme v chladě ztuhnout.

3. Práškový cukr rozmícháme s citrónovou šťávou a 2 lžícemi kompotové šťávy do hladka. Polevou potřeme druhý plát těsta a nakrájíme ho na čtverce.

4. Na ztuhnutou šlehačku pokládáme čtverce těsta, řezy nakrájíme a ozdobíme ztuhlou šlehačkou a třešní.

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 683 dny v provozu
• 4 928 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 25.09.2021 a svátek má Zlata