Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Jedině příroda ví, co chce… nikdy nežertuje a nikdy nedělá chyby, ty dělá jen člověk.
(Johann Wolfgang Goethe)

Holandské třešně

Ivana Tichá
23. 1. 2008
Holandské třešněRECEPT PRO CELOU RODINU:

‑ 300 g listového těsta
‑ 1 třešňový kompot
‑ 2 lžíce Maizeny
‑ 2 lžíce práškového cukru
‑ 500 ml šlehačky
‑ 2 ztužovače šlehačky
‑ 3 lžíce práškového cukru
‑ 2 líčky vanilínového cukru

POLEVA:

‑ 150 g práškového cukru
‑ 1 lžíce citrónové šťávy
‑ 2 lžíce kompotové šťávy nebo ovocného sirupu

POSTUP:

1. Těsto vyválíme na pomoučené desce do obdélníkového tvaru (20×30 cm). Přeložíme na plech opláchnutý studenou vodou a popícháme vidličkou. V předehřáté troubě upečeme do zlata. Ještě horké těsto rozřežeme ostrým nožem na dva 10 cm široké pásy.

2. Třešňový kompot přecedíme, 250 ml kompotové šťávy přivedeme do varu. V 50 ml kompotové šťávy rozmícháme 2 lžíce Maizeny a 2 lžíce práškového cukru, vlijeme do horké šťávy a za stálého míchání přivedeme k varu. Několik pěkných kompotových třešní odložíme na ozdobu, ostatní vmícháme do uvařené hmoty a necháme vychladnout. Vychladnutou třešňovou náplň natřeme na jeden pás těsta.

Šlehačku vyšleháme se ztužovačem, práškovým a vanilínovým cukrem dotuha. Nahrubo natřeme na třešňovou náplň a necháme v chladě ztuhnout.

3. Práškový cukr rozmícháme s citrónovou šťávou a 2 lžícemi kompotové šťávy do hladka. Polevou potřeme druhý plát těsta a nakrájíme ho na čtverce.

4. Na ztuhnutou šlehačku pokládáme čtverce těsta, řezy nakrájíme a ozdobíme ztuhlou šlehačkou a třešní.

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 961 den v provozu
• 4 935 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 30.06.2022 a svátek má Šárka