Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Lidem se téměř nikdy nedaří být šťastní, protože stále vidí minulost lepší než byla, přítomnost horší než je, a budoucnost růžovější než bude.
(Marcel Pagnol)

Pomerančové tiramisu

Ivana Tichá
31. 8. 2007
Pomerančové tiramisuBlíží se víkend, a tak proč nepřipravit dobrý dezert? A když dobrý dezert, tak proč nezkusit pomerančové tiramisu?

Potřebujeme:
- 2 mandarínkové kompoty (cca 300 ml)
- 125 ml šlehačky
- 250 g sýru Mascarpone
- 250 g tvarohu
- 80 g cukru
- 3 lžíce pomerančového likéru
- 200 – 250 ml pomerančové šťávy (může být i 100% pomerančový džus)
- 1 balíček dlouhých piškotů
- kakao
- plátky pomerančů na ozdobu

Postup:

1. Kompotové mandarínky přecedíme a necháme odkapat. Šlehačku vyšleháme dotuha. Mascarpone a tvaroh utřeme do hladka s cukrem. Přidáme 3 lžíce pomerančového likéru. Do tvarohového krému opatrně přimícháme šlehačku a 100 ml pomerančové šťávy.

2. Dno formy rovnoměrně vyložíme piškoty, které pokapeme pomerančovou šťávou. Na ně pokládáme odkapané mandarínky a potřeme je polovinou tvarohového krému.

3. Pokračujeme mandarínkovou vrstvou, na ni pokládáme piškoty, které opět pokapeme pomerančovou šťávou. Na piškotovou vrstvu natřeme zbytek krému, povrch uhladíme. Zákusek necháme přes noc ztuhnout v ledničce.

4. Před podáváním zákusek poprášíme kakaem.


          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 683 dny v provozu
• 4 928 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 25.09.2021 a svátek má Zlata