Svět slov

Vyhledávání

Nejčtenější za rok

Moudrosti do hrsti

Spal jsem a snil, že život je krása. Probudil jsem se a zjistil, že je to povinnost.
(Immanuel Kant)

Neapolské špagety

Lála
23. 10. 2021
Neapolské špagetyTěstoviny jsou u nás doma oblíbené, je to rychlé jídlo. Někdo říká, že se po nich tloustne, jiný zase, že patří k těm dietnějším. Nevím, jak to je, nepřejídáme se, a tak ani netloustneme. Nabídnu vám recept na Neapolské špagety, je to rychlé a moc dobré.

Potřebujeme:
200 g špaget (ale lze nahradit černými špagetami nebo zelenými ,špenátovými těstovinami), 1 cibuli, 1 červenou papriku, 3 rajčata, 1 menší pórek, 150 g anglické slaniny, 100 g žampionů, 2 dl bílého vína, 150 g zakysané smetany, parmezán, olej, špetku oregana, mletého pepře, soli

Cibuli jemně nakrájíme, osmahneme na oleji a vzápětí a přidáme utřený česnek, nadrobno pokrájenou papriku, pórek, žampiony a slaninu. Jakmile cibule zesklovatí a směs pustí šťávu, podlijeme vínem a vaříme čtvrt hodiny přikryté pod poličkou. Poté přidáme nadrobno nakrájená rajčata zbavená slupky a jader, smetanu a koření (můžeme ho dát více dle chuti). Touto omáčkou přelijeme vařené špenátové těstoviny. Navrch posypeme strouhaným parmezánem či nivou.

Dobrou chuť!
          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...
RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 621 den v provozu
• 4 940 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 20.04.2024 a svátek má Marcela