Neapolské špagety
Lála
23. 10. 2021
23. 10. 2021
Těstoviny jsou u nás doma oblíbené, je to rychlé jídlo. Někdo říká, že se po nich tloustne, jiný zase, že patří k těm dietnějším. Nevím, jak to je, nepřejídáme se, a tak ani netloustneme. Nabídnu vám recept na Neapolské špagety, je to rychlé a moc dobré.
Potřebujeme:
200 g špaget (ale lze nahradit černými špagetami nebo zelenými ,špenátovými těstovinami), 1 cibuli, 1 červenou papriku, 3 rajčata, 1 menší pórek, 150 g anglické slaniny, 100 g žampionů, 2 dl bílého vína, 150 g zakysané smetany, parmezán, olej, špetku oregana, mletého pepře, soli
Cibuli jemně nakrájíme, osmahneme na oleji a vzápětí a přidáme utřený česnek, nadrobno pokrájenou papriku, pórek, žampiony a slaninu. Jakmile cibule zesklovatí a směs pustí šťávu, podlijeme vínem a vaříme čtvrt hodiny přikryté pod poličkou. Poté přidáme nadrobno nakrájená rajčata zbavená slupky a jader, smetanu a koření (můžeme ho dát více dle chuti). Touto omáčkou přelijeme vařené špenátové těstoviny. Navrch posypeme strouhaným parmezánem či nivou.
Dobrou chuť!
Potřebujeme:
200 g špaget (ale lze nahradit černými špagetami nebo zelenými ,špenátovými těstovinami), 1 cibuli, 1 červenou papriku, 3 rajčata, 1 menší pórek, 150 g anglické slaniny, 100 g žampionů, 2 dl bílého vína, 150 g zakysané smetany, parmezán, olej, špetku oregana, mletého pepře, soli
Cibuli jemně nakrájíme, osmahneme na oleji a vzápětí a přidáme utřený česnek, nadrobno pokrájenou papriku, pórek, žampiony a slaninu. Jakmile cibule zesklovatí a směs pustí šťávu, podlijeme vínem a vaříme čtvrt hodiny přikryté pod poličkou. Poté přidáme nadrobno nakrájená rajčata zbavená slupky a jader, smetanu a koření (můžeme ho dát více dle chuti). Touto omáčkou přelijeme vařené špenátové těstoviny. Navrch posypeme strouhaným parmezánem či nivou.
Dobrou chuť!
Tweet |