Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Nevěř ničemu, ani tomu, co říkám já. Věř jen tomu, co si sám ověříš.
(Buddha)

Lehký letní těstovinový salát

Vanda Švehlová
8. 6. 2006
Lehký letní těstovinový salátDobrota, které raději hned napoprvé udělejte plnou mísu, protože se po ní jen zapráší. Těstovinový salát můžete jíst samotný nebo ho použít jako přílohu k čemukoli. Zrovna tak ingredience je možné postupem času vyladit tak, aby dokonale vyhovovaly vašim chuťovým buňkám.

Už vás nebudu napínat a prozradím, co k přípravě těstovinového salátu potřebujete:

Těstoviny (oblíbili jsme si vřetena), rajčata, čínské zelí, červenou a zelenou papriku, salátovou okurku, tuňáka v konzervě, olivy, balkánský sýr, majonézu, případně kořenící směs a olej



Těstoviny uvaříme, scedíme a necháme vychladnout. Dáme do mísy a přidáme k nim nastrouhanou salátovou okurku, papriky a rajčata nakrájená na drobné kousky. Olivy a čínské zelí rovněž nakrájíme nadrobno a vmícháme.

Pokud jde o tuňáka, oblíbili jsme si konzervovaného ve vlastní šťávě a preferujeme kousky, ale kdo chce výraznější chuť ryb potlačit, může přidat tuňáka drceného. Balkánský sýr nastrouháme.

Promícháme a nakonec přidáme majonézu. Kdo nechce kaloricky vydatnou variantu, může ingredience spojit zálivkou, kterou připraví z oleje, vody a kořenící směsi, které se dají koupit v obchodě. Nám nejvíce zachutnala italská směs, je to výborné koření.
          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 751 den v provozu
• 4 930 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 02.12.2021 a svátek má Blanka