Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Kdo miluje, ten se neptá co dělat.
(Walther Rathenau)

Pikantní sýrová pomazánka

Ivana
1. 11. 2010
Pikantní sýrová pomazánkaNebojíte-li se trochu ostřejší chuti a pokud vám nevadí zrající sýry, zkuste si někdy připravit pikantní pomazánku. Počítejte ale s tím, že se nechává dva, tři dny vyzrát, takže jestliže vám přijdou nečekaní hosté, do její přípravy se nepouštějte :-)

Tato pomazánka je moc dobrá na topinky, ale i k celozrnném pečivu nebo na bagetu. Pro povzbuzení trávení a chuti si můžete dát jako přílohu zelný či zeleninový salát. Ideální je spláchnout ji dobře chlazeným pivem, dá se ale zapít i červeným vínem.

Potřebujeme:
- tři balíčky olomouckých tvarůžku, dvě balení sýra Romadur, stejné množství Baladuru, jedno balení nízkotučného taveného sýra, dvě cibule, 1 paličku česneku, sklenici majolky, lžičku plnotučné nebo francouzské hořčice, lžičku mletého kmínu, dle chuti grilovací koření, sůl, pepř, případně trochu pálivé papriky

Do skleněné misky o větším obsahu dáme majolku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a lisovaný česnek a tavený sýr. Zrající sýry, tedy tvarůžky, romadur a baladur, nadrobno nakrájíme a přidáme do mísy. Vmícháme hořčici a koření. Odstavíme ve spižírně nebo v chladné místnosti a necháme zrát.

Doporučuji pomazánku kontrolovat, protože vám bude utíkat z nádoby. Dbejte na to, aby byla větší, směs můžete před zráním dát i do vymytého plastového kyblíčku o obsahu jednoho kilogramu, prodává se v nich třeba hořčice, jogurtu nebo tvarohu. Nejméně jednou denně směs promícháme.

Přeji dobrou chuť!


          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 800 dnů v provozu
• 4 930 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 20.01.2022 a svátek má Ilona