Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Ze smutku se nezrodí žádný čin.
(Stefan Zweig)

Nakládaný hermelín: vynikající pochoutka!

Blanka
4. 5. 2012
Nakládaný hermelín: vynikající pochoutka!Kdo neochutnal, neuvěří, že je to skutečně vynikající dobrota, po které se jen zapráší. Existuje asi víc variant, jak tuto lahůdku připravit, ale já vám nabídnu tu, která se v naší kuchyni osvědčila :-)

Potřebujeme:
1 krabičku hermelínu, česnek (dle chuti), menší cibulku, 10 zrnek černého pepře, 5 zrnek nového koření, bobkový list, malou feferonku, olivový olej

Sýr, který je zralý, tedy zlatavý a téměř tekoucí, nakrájíme na trojúhelníčky. Ty naskládáme do sklenice. Proložíme je tenoučkými plátky česneku a na kousky nakrájenou cibulkou. Přidáme černý pepř, nové kouření, bobkový list a malou feferonku. Zalijeme olivovým olejem (pozor, čím lepší olej, tím lepší výsledná chuť, takže na oleji nešetřeme!), zavíčkujeme a nechám uležet cca 5 dní (pokud tedy máte pevnou vůli a vydržíte neochutnávat). Sýr se v nálevu ještě více uleží, ale hlavně do sebe natáhne aroma a chuť česneku a ostatních ingrediencí. Až obsah sklenice sníte, tak olej nevylijte, ale naložte do něj nový hermelín.

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 800 dnů v provozu
• 4 930 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 20.01.2022 a svátek má Ilona