Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Když všichni mluví o nemožnostech, hledej možnosti.
(Tomáš Baťa)

Tuňáková pomazánka na maminčin způsob

Ivana Tichá
23. 4. 2008
Tuňáková pomazánka na maminčin způsobPotřebujeme:

- 2 konzervy sendvičového tuňáka ve vlastní šťávě
- 2 lžíce Ramy
- 1 obdélník taveného sýra
- 2 vejce uvařená natvrdo
- 1 jemně pokrájená cibule
- sůl, citrónová šťáva, dle chuti 2 či více lžiček francouzské (ostré) hořčice

Postup:
Ramu a tavený sýr vyšleháme za pomoci elektrického šlehače do jemné pěny. Z tuňáka slijeme šťávu, přidáme rybu do mísy a zašleháme.
Vejce nastrouháme najemno a špachtlí zamícháme do pomazánky.
Přidáme cibuli, citrónovou šťávu, sůl a hořčici a vše důkladně promícháme.

Použití:
Mažeme na jednohubky či veku (množství vystačí na 50 chlebíčků) a poklademe olivami, ananasem, nakládanými papričkami, kolečky natvrdo uvařených vajec, sterilovanými okurkami, přizdobíme i plátky rajčat, ředkviček, posypeme pažitkou… Fantazii se meze nekladou.

Dobrou chuť :-)

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 965 dnů v provozu
• 4 936 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 04.07.2022 a svátek má Prokop