Tuňáková pomazánka na maminčin způsob
Ivana Tichá
23. 4. 2008
Potřebujeme:
- 2 konzervy sendvičového tuňáka ve vlastní šťávě
- 2 lžíce Ramy
- 1 obdélník taveného sýra
- 2 vejce uvařená natvrdo
- 1 jemně pokrájená cibule
- sůl, citrónová šťáva, dle chuti 2 či více lžiček francouzské (ostré) hořčice
Postup:
Ramu a tavený sýr vyšleháme za pomoci elektrického šlehače do jemné pěny. Z tuňáka slijeme šťávu, přidáme rybu do mísy a zašleháme.
Vejce nastrouháme najemno a špachtlí zamícháme do pomazánky.
Přidáme cibuli, citrónovou šťávu, sůl a hořčici a vše důkladně promícháme.
Použití:
Mažeme na jednohubky či veku (množství vystačí na 50 chlebíčků) a poklademe olivami, ananasem, nakládanými papričkami, kolečky natvrdo uvařených vajec, sterilovanými okurkami, přizdobíme i plátky rajčat, ředkviček, posypeme pažitkou… Fantazii se meze nekladou.
Dobrou chuť :-)
23. 4. 2008

- 2 konzervy sendvičového tuňáka ve vlastní šťávě
- 2 lžíce Ramy
- 1 obdélník taveného sýra
- 2 vejce uvařená natvrdo
- 1 jemně pokrájená cibule
- sůl, citrónová šťáva, dle chuti 2 či více lžiček francouzské (ostré) hořčice
Postup:
Ramu a tavený sýr vyšleháme za pomoci elektrického šlehače do jemné pěny. Z tuňáka slijeme šťávu, přidáme rybu do mísy a zašleháme.
Vejce nastrouháme najemno a špachtlí zamícháme do pomazánky.
Přidáme cibuli, citrónovou šťávu, sůl a hořčici a vše důkladně promícháme.
Použití:
Mažeme na jednohubky či veku (množství vystačí na 50 chlebíčků) a poklademe olivami, ananasem, nakládanými papričkami, kolečky natvrdo uvařených vajec, sterilovanými okurkami, přizdobíme i plátky rajčat, ředkviček, posypeme pažitkou… Fantazii se meze nekladou.
Dobrou chuť :-)
Tweet |