Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Hollywood je místo, kde vám zaplatí tisíce dolarů za polibek, ale za vaši duši nabídnou jen padesát centů.
(Marilyn Monroe)

Tuňáková pomazánka na maminčin způsob

Ivana Tichá
23. 4. 2008
Tuňáková pomazánka na maminčin způsobPotřebujeme:

- 2 konzervy sendvičového tuňáka ve vlastní šťávě
- 2 lžíce Ramy
- 1 obdélník taveného sýra
- 2 vejce uvařená natvrdo
- 1 jemně pokrájená cibule
- sůl, citrónová šťáva, dle chuti 2 či více lžiček francouzské (ostré) hořčice

Postup:
Ramu a tavený sýr vyšleháme za pomoci elektrického šlehače do jemné pěny. Z tuňáka slijeme šťávu, přidáme rybu do mísy a zašleháme.
Vejce nastrouháme najemno a špachtlí zamícháme do pomazánky.
Přidáme cibuli, citrónovou šťávu, sůl a hořčici a vše důkladně promícháme.

Použití:
Mažeme na jednohubky či veku (množství vystačí na 50 chlebíčků) a poklademe olivami, ananasem, nakládanými papričkami, kolečky natvrdo uvařených vajec, sterilovanými okurkami, přizdobíme i plátky rajčat, ředkviček, posypeme pažitkou… Fantazii se meze nekladou.

Dobrou chuť :-)

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 757 dnů v provozu
• 4 930 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 08.12.2021 a svátek má Květoslava