Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Kdo miluje, ten se neptá co dělat.
(Walther Rathenau)

Maďarská pomazánka

Ivana Tichá
24. 9. 2010
Maďarská pomazánkaChcete si dopřát něco pikantního a rychlého k občerstvení? Vyzkoušejte Maďarskou pomazánku. Předesíláme však, že je „s hvězdičkou“. Jinými slovy, kvůli ostřejší chuti není vhodná pro děti :-)

Potřebujeme:
- 12 trojúhelníčků taveného sýra
- 400 g měkkého salámu
- 4 sterilované okurky
- 1 cibule
- 2 feferonky
- 2 lžíce octa
- 4 lžíce kečupu
- 1 lžíci lehké majonézy
- pepř, sůl dle chuti

Kečup, ocet, pepř a sůl přivedeme do varu a necháme vychladnout. Salám, sýr, feferonky, cibuli a okurky umeleme na masovém strojku. Vmícháme kečupovou směs a majonézu. Důkladně promícháme. Mažeme na toasty nebo pečivo můžeme použít na zdobení jednohubek.

Toasty můžeme ozdobit čerstvými rajčaty, sýrovými hoblinkami nebo čerstvým čínským zelím.

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 751 den v provozu
• 4 930 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 02.12.2021 a svátek má Blanka