Tuňáková pomazánka
Ivana Tichá
5. 6. 2021
Tuňáková pomazánka je sice trochu pracnější, ale zato je tak dobrá, že nikdy nezbyde nedojedená.
Potřebujeme:
- 2 konzervy sendvičového tuňáka ve vlastní šťávě (dobrý a levný vyrábí Giana)
- 2 lžíce Ramy
- 1 obdélník taveného sýra
- 2 vejce uvařená natvrdo
- 1 jemně pokrájená cibule
- sůl
- citrónová šťáva
- dle chuti 2 či více lžiček francouzské (ostré) hořčice
Ramu a tavený sýr vyšleháme elektrickým šlehačem do jemné pěny. Z tuňáka slijeme šťávu, přidáme jej do mísy a zašleháme. Vejce nastrouháme najemno a špachtlí či stěrkou zamícháme do pomazánky. Přidáme cibuli, citrónovou šťávu, sůl a hořčici a vše důkladně promícháme.
Mažeme na jednohubky či veku (množství vystačí na 50 chlebíčků) a klademe olivami, ananasem, nakládanými papričkami, kolečky natvrdo uvařených vajec, sterilovanými okurkami…
Kdo chce omezit přísun pečiva, může tuňákovou pomazánkou naplnit třeba avokádo, chutná výborně…
5. 6. 2021

Potřebujeme:
- 2 konzervy sendvičového tuňáka ve vlastní šťávě (dobrý a levný vyrábí Giana)
- 2 lžíce Ramy
- 1 obdélník taveného sýra
- 2 vejce uvařená natvrdo
- 1 jemně pokrájená cibule
- sůl
- citrónová šťáva
- dle chuti 2 či více lžiček francouzské (ostré) hořčice
Ramu a tavený sýr vyšleháme elektrickým šlehačem do jemné pěny. Z tuňáka slijeme šťávu, přidáme jej do mísy a zašleháme. Vejce nastrouháme najemno a špachtlí či stěrkou zamícháme do pomazánky. Přidáme cibuli, citrónovou šťávu, sůl a hořčici a vše důkladně promícháme.
Mažeme na jednohubky či veku (množství vystačí na 50 chlebíčků) a klademe olivami, ananasem, nakládanými papričkami, kolečky natvrdo uvařených vajec, sterilovanými okurkami…
Kdo chce omezit přísun pečiva, může tuňákovou pomazánkou naplnit třeba avokádo, chutná výborně…
Tweet |