Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Optimista je ten, kdo přistoupí ráno k oknu a zajásá: „Dobré ráno, Pane Bože!“ Pesimista je ten, kdo se ráno přišourá k oknu a zabručí: „Pane Bože, to už je zase ráno?!“
(Osho)

Tuňáková pomazánka

Ivana Tichá
5. 6. 2021
Tuňáková pomazánkaTuňáková pomazánka je sice trochu pracnější, ale zato je tak dobrá, že nikdy nezbyde nedojedená.

Potřebujeme:

- 2 konzervy sendvičového tuňáka ve vlastní šťávě (dobrý a levný vyrábí Giana)
- 2 lžíce Ramy
- 1 obdélník taveného sýra
- 2 vejce uvařená natvrdo
- 1 jemně pokrájená cibule
- sůl
- citrónová šťáva
- dle chuti 2 či více lžiček francouzské (ostré) hořčice

Ramu a tavený sýr vyšleháme elektrickým šlehačem do jemné pěny. Z tuňáka slijeme šťávu, přidáme jej do mísy a zašleháme. Vejce nastrouháme najemno a špachtlí či stěrkou zamícháme do pomazánky. Přidáme cibuli, citrónovou šťávu, sůl a hořčici a vše důkladně promícháme.

Mažeme na jednohubky či veku (množství vystačí na 50 chlebíčků) a klademe olivami, ananasem, nakládanými papričkami, kolečky natvrdo uvařených vajec, sterilovanými okurkami…

Kdo chce omezit přísun pečiva, může tuňákovou pomazánkou naplnit třeba avokádo, chutná výborně…

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 755 dnů v provozu
• 4 930 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 07.12.2021 a svátek má Ambrož