Česneková pomazánka s tymiánem a brusinkami
Ivana Tichá
18. 5. 2007
Chcete zkusit dobrou a zdravou pomazánku? Nebojte se česneku, brusinek ani tymiánu, tvoří zajímavou chuťovou kombinaci!
Nabízím tedy recept na česnekovou pomazánka s tymiánem a brusinkami.
Potřebujeme:
- 200 g tvrdého sýra (nejlépe uzený Eidam)
- 150 ml majonézy (tatarky, kysané smetany nebo bílého jogurtu)
- 3-6 stroužků česneku
- tymián, kremžskou hořčici, brusinky (případně jeřabiny nebo rybíz)
Sýr najemno nastouháme. Přidáme majonézu v takovém množství, abychom získali žádoucí konzistenci.
Česnek prolisujeme a přimícháme. Přidáme tymián, nejlépe mírně a jemně rozetřený. Podle chuti přidáme zhruba jednu lžičku hořčice. Mažeme na jednohubky nebo chlebíčky, ale dá se namazat i na čerstvé pečivo, třeba rohlíky, když chceme připravit rychlou večeři.
Zdobíme kuličkami zavařených brusinek (jeřabin) nebo jiného drobného ovoce.
Přeji dobrou chuť!
18. 5. 2007

Nabízím tedy recept na česnekovou pomazánka s tymiánem a brusinkami.
Potřebujeme:
- 200 g tvrdého sýra (nejlépe uzený Eidam)
- 150 ml majonézy (tatarky, kysané smetany nebo bílého jogurtu)
- 3-6 stroužků česneku
- tymián, kremžskou hořčici, brusinky (případně jeřabiny nebo rybíz)
Sýr najemno nastouháme. Přidáme majonézu v takovém množství, abychom získali žádoucí konzistenci.
Česnek prolisujeme a přimícháme. Přidáme tymián, nejlépe mírně a jemně rozetřený. Podle chuti přidáme zhruba jednu lžičku hořčice. Mažeme na jednohubky nebo chlebíčky, ale dá se namazat i na čerstvé pečivo, třeba rohlíky, když chceme připravit rychlou večeři.
Zdobíme kuličkami zavařených brusinek (jeřabin) nebo jiného drobného ovoce.
Přeji dobrou chuť!
Tweet |