Vajíčková pomazánka
Lenig
10. 4. 2007
10. 4. 2007
Milé kuchařinky, je po Velikonocích a Vám jistě zbyla doma vařená vajíčka na tvrdo. A tak tu mám
pro vás recept na výbornou a jednoduchou pomazánku.
Vajíčková pomazánka
Ingredience:
6-8 vajec
200 g změklého másla (nebo pomazánkového)
200 g měkkého salámu (například kuřecí Junior)
100 g majolky light
2 lžíce plnotučné hořčice
sůl a pepř
zelená nať (petrželka nebo řeřicha, případně pažitka)
Postup:
Vejce rozkrojíme napůl a vydlabeme žloutek do mísy, bílky zatím necháme stranou. Potom přidáme ke žloutkům máslo a utřeme do hladké hmoty, osolíme. Přidáme na kostičky nakrájený salám, hořčici, majolku a promícháme, opepříme. Z bílků vybereme několik pěkných a pevných půlek jako košíčky, zbylé nakrájíme na kostičky a jemně vmícháme do připravené směsi. Přidáme nasekanou zelenou nať.
Pokud čekáme návštěvu nebo chceme rodinku překvapit hezkou úpravou, tak pěkné „košíčky“ z bílků naplníme pomazánkou a podáváme.
Dobrou chuť Vám přeje Vaše Lenig
pro vás recept na výbornou a jednoduchou pomazánku.
Vajíčková pomazánka
Ingredience:
6-8 vajec
200 g změklého másla (nebo pomazánkového)
200 g měkkého salámu (například kuřecí Junior)
100 g majolky light
2 lžíce plnotučné hořčice
sůl a pepř
zelená nať (petrželka nebo řeřicha, případně pažitka)
Postup:
Vejce rozkrojíme napůl a vydlabeme žloutek do mísy, bílky zatím necháme stranou. Potom přidáme ke žloutkům máslo a utřeme do hladké hmoty, osolíme. Přidáme na kostičky nakrájený salám, hořčici, majolku a promícháme, opepříme. Z bílků vybereme několik pěkných a pevných půlek jako košíčky, zbylé nakrájíme na kostičky a jemně vmícháme do připravené směsi. Přidáme nasekanou zelenou nať.
Pokud čekáme návštěvu nebo chceme rodinku překvapit hezkou úpravou, tak pěkné „košíčky“ z bílků naplníme pomazánkou a podáváme.
Dobrou chuť Vám přeje Vaše Lenig
Tweet |