Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Není nic půvabnějšího, než maminka s dítětem v náručí, a nic ctihodnějšího než matka v kruhu dětí.
(Johan Wolfgang Goethe)

Vajíčková pomazánka

Lenig
10. 4. 2007
Vajíčková pomazánka Milé kuchařinky, je po Velikonocích a Vám jistě zbyla doma vařená vajíčka na tvrdo. A tak tu mám
pro vás recept na výbornou a jednoduchou pomazánku.

Vajíčková pomazánka

Ingredience:

6-8 vajec
200 g změklého másla (nebo pomazánkového)
200 g měkkého salámu (například kuřecí Junior)
100 g majolky light
2 lžíce plnotučné hořčice
sůl a pepř
zelená nať (petrželka nebo řeřicha, případně pažitka)

Postup:

Vejce rozkrojíme napůl a vydlabeme žloutek do mísy, bílky zatím necháme stranou. Potom přidáme ke žloutkům máslo a utřeme do hladké hmoty, osolíme. Přidáme na kostičky nakrájený salám, hořčici, majolku a promícháme, opepříme. Z bílků vybereme několik pěkných a pevných půlek jako košíčky, zbylé nakrájíme na kostičky a jemně vmícháme do připravené směsi. Přidáme nasekanou zelenou nať.

Pokud čekáme návštěvu nebo chceme rodinku překvapit hezkou úpravou, tak pěkné „košíčky“ z bílků naplníme pomazánkou a podáváme.

Dobrou chuť Vám přeje Vaše Lenig
          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 800 dnů v provozu
• 4 930 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 20.01.2022 a svátek má Ilona