Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Nejlepší způsob jak začít nový den je po probuzení myslet na to, zda dnes můžeme udělat radost alespoň jednomu člověku.
(Friedrich Nietzsche)

Ptačí mléko

Jana Kučerová
4. 7. 2014
Ptačí mlékoRychlá, sladká dobrota, kterou budete mít sfouknutou za chvíli a děti (i dospělí) se budou olizovat až za ušima.

Potřebujeme: mléko, vejce, cukr, vanilkový cukr, polohrubou mouku.

Jak na to:

Půl litru mléka přivedeme k varu, vložíme do něj předem našlehaný sníh z bílků (bez cukru) a necháme mírně přejít var, pak vybereme vidličkou a dáme do misky. Mléko necháme na plotně.

Do jiného hrníčku dáme zbylé žloutky, vanilkový cukr (aby to nebylo moc sladké, tak moje babička dávala půl lžičky a bohatě to stačilo), dále tři kávové lžičky polohrubé mouky, cukr (dle chuti), trochu studeného mléka a rozmixujeme (rozkvedláme, prostě promícháme tak, aby tam nebyly hrudky).
Tuto směs pak vlijeme do mléka na plotně (z něj jsme již vyndali bílky), opět krátce povaříme.

A jsme ve finále, protože do mísy vložíme sníh z bílků a přelijeme touto mléčno-žloutkovou horkou omáčkou. Pokud si nahoru nastrouháte čokoládu na hoblinky a dáte jahody, tak chuť ještě vylepšíte. S jiným ovocem je to také dobré, ale jahody, borůvky a meruňky u nás doma jednoznačně vedou!

Doporučujeme vychladit v lednici a hlídat si svou porci, aby vám ji někdo nezblajznul :-)

Dobrou chuť a bezva léto dětem i dospělým!

Zdroj foto:

http://www.publicdomainpictures.net/view-image.php?image=8117&picture=jahody


          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 001 den v provozu
• 4 936 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 09.08.2022 a svátek má Roman