Ptačí mléko
Jana Kučerová
4. 7. 2014
4. 7. 2014
Rychlá, sladká dobrota, kterou budete mít sfouknutou za chvíli a děti (i dospělí) se budou olizovat až za ušima.
Potřebujeme: mléko, vejce, cukr, vanilkový cukr, polohrubou mouku.
Jak na to:
Půl litru mléka přivedeme k varu, vložíme do něj předem našlehaný sníh z bílků (bez cukru) a necháme mírně přejít var, pak vybereme vidličkou a dáme do misky. Mléko necháme na plotně.
Do jiného hrníčku dáme zbylé žloutky, vanilkový cukr (aby to nebylo moc sladké, tak moje babička dávala půl lžičky a bohatě to stačilo), dále tři kávové lžičky polohrubé mouky, cukr (dle chuti), trochu studeného mléka a rozmixujeme (rozkvedláme, prostě promícháme tak, aby tam nebyly hrudky).
Tuto směs pak vlijeme do mléka na plotně (z něj jsme již vyndali bílky), opět krátce povaříme.
A jsme ve finále, protože do mísy vložíme sníh z bílků a přelijeme touto mléčno-žloutkovou horkou omáčkou. Pokud si nahoru nastrouháte čokoládu na hoblinky a dáte jahody, tak chuť ještě vylepšíte. S jiným ovocem je to také dobré, ale jahody, borůvky a meruňky u nás doma jednoznačně vedou!
Doporučujeme vychladit v lednici a hlídat si svou porci, aby vám ji někdo nezblajznul :-)
Dobrou chuť a bezva léto dětem i dospělým!
Zdroj foto:
http://www.publicdomainpictures.net/view-image.php?image=8117&picture=jahody
Potřebujeme: mléko, vejce, cukr, vanilkový cukr, polohrubou mouku.
Jak na to:
Půl litru mléka přivedeme k varu, vložíme do něj předem našlehaný sníh z bílků (bez cukru) a necháme mírně přejít var, pak vybereme vidličkou a dáme do misky. Mléko necháme na plotně.
Do jiného hrníčku dáme zbylé žloutky, vanilkový cukr (aby to nebylo moc sladké, tak moje babička dávala půl lžičky a bohatě to stačilo), dále tři kávové lžičky polohrubé mouky, cukr (dle chuti), trochu studeného mléka a rozmixujeme (rozkvedláme, prostě promícháme tak, aby tam nebyly hrudky).
Tuto směs pak vlijeme do mléka na plotně (z něj jsme již vyndali bílky), opět krátce povaříme.
A jsme ve finále, protože do mísy vložíme sníh z bílků a přelijeme touto mléčno-žloutkovou horkou omáčkou. Pokud si nahoru nastrouháte čokoládu na hoblinky a dáte jahody, tak chuť ještě vylepšíte. S jiným ovocem je to také dobré, ale jahody, borůvky a meruňky u nás doma jednoznačně vedou!
Doporučujeme vychladit v lednici a hlídat si svou porci, aby vám ji někdo nezblajznul :-)
Dobrou chuť a bezva léto dětem i dospělým!
Zdroj foto:
http://www.publicdomainpictures.net/view-image.php?image=8117&picture=jahody
Tweet |
Další články, které by vás také mohly zajímat: |