TVAROHOVÉ KNEDLÍKY S MERUŇKAMI
Petr Žemlička
29. 5. 2014
Recept od šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou Jiřího Švestky. Nechte si chutnat!
SUROVINY NA 4 PORCE:
0,2 kg meruňky
0,1 kg máslo
0,02 l víno
0,06 kg mouka polohrubá
0,44 kg tvaroh
2 ks vejce
0,04 kg cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
0,05 l mléko
sůl
Z mouky, tvarohu, mléka, vajec a soli připravíme těsto, ze kterého vytvarujeme malé knedlíčky a vaříme je cca 10 minut ve vařící vodě.
Ze dvou třetin meruněk, vína a vody připravíme omáčku, kterou vaříme asi 10 minut.
Knedlíky klademe na talíř, posypeme moučkovým cukrem, do kterého předtím přidáme vanilkový cukr, strouhaným tvarohem a přidáme zbylou třetinu nasekaných meruněk.
To vše podlijeme meruňkovou omáčkou a zdobíme čerstvou mátou.
Přejeme dobrou chuť!
Zdroj foto:
hotel Horizont, Pec pod Sněžkou
29. 5. 2014

SUROVINY NA 4 PORCE:
0,2 kg meruňky
0,1 kg máslo
0,02 l víno
0,06 kg mouka polohrubá
0,44 kg tvaroh
2 ks vejce
0,04 kg cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
0,05 l mléko
sůl
Z mouky, tvarohu, mléka, vajec a soli připravíme těsto, ze kterého vytvarujeme malé knedlíčky a vaříme je cca 10 minut ve vařící vodě.
Ze dvou třetin meruněk, vína a vody připravíme omáčku, kterou vaříme asi 10 minut.
Knedlíky klademe na talíř, posypeme moučkovým cukrem, do kterého předtím přidáme vanilkový cukr, strouhaným tvarohem a přidáme zbylou třetinu nasekaných meruněk.
To vše podlijeme meruňkovou omáčkou a zdobíme čerstvou mátou.
Přejeme dobrou chuť!

Zdroj foto:
hotel Horizont, Pec pod Sněžkou
Tweet |