Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Žena je něžnější než květ, ale tvrdší než kámen.
(Charles Baudelaire)

TVAROHOVÉ KNEDLÍKY S JAHODOVOU OMÁČKOU

Petr Žemlička
28. 4. 2014
TVAROHOVÉ KNEDLÍKY S JAHODOVOU OMÁČKOUSUROVINY NA 4 PORCE:

400 g tvaroh
2 ks žemle
120ml mléka
2 ks vejce
120 g hrubé mouky
600 g jahod
80 g cukr moučka
vanilkový cukr, špetka soli

Postup:

Z mouky a žemle, kterou oloupeme a nakrájíme na kostičky, mléka, soli a vajec uděláme těsto, ze kterého vytvarujeme malé knedlíčky a uvaříme je ve vařící vodě.

Při vaření knedlíčky odlepujeme ode dna, aby se nám nepřipálily.

Mezitím si ze 400 g jahod, které jsme očistili a nakrájeli na malé kousky, a poloviny cukru uvaříme omáčku. Jahody dáme do hrnce s vodou tak, aby byly ponořené, zahříváme do 80 °C a pomalu mícháme do změknutí.

Přidáme druhou polovinou cukru, vanilkový cukr a necháme vše rozpustit. Hmotu rozmixujeme a dáme vychladit.

Uvařené knedlíčky vyjmeme, pokládáme na střed talíře a kolem nich nalijeme omáčku, kterou dozdobíme nakrájeným zbytkem jahod a čerstvou mátou. Knedlíčky posypeme moučkovým cukrem.

Recept nám poskytl šéfkuchař hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou pan Jiří Švestka.

Děkujeme a vám, milí čtenáři, přejeme dobrou chuť!

jahodové knedlíky


          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 751 den v provozu
• 4 930 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 02.12.2021 a svátek má Blanka