Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Chytrý pochybuje, i když má pravdu, hloupý si je jistý, i když se mýlí.
(Jirka Bolech)

Recept na smažené meruňky

Petr Žemlička
28. 6. 2013
Recept na smažené meruňkyNabízíme recept šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou, Jiřího Švestky. Pod jeho taktovkou hotel každý měsíc připravuje sezónní gastronomické speciality. Pro měsíc červenec jsou tématem meruňky.

Smažené meruňky se skořicí podávané s vanilkovou zmrzlinou, dekorované čokoládovou polevou

Suroviny pro čtyři porce:

Meruňky čerstvé 500 g
Smetana 33% 100 g
Vanilková zmrzlina 160 g
Cukr moučka 80 g
Skořice mletá 4 g
Sůl 3 g
Mouka hrubá 200 g
Vejce 2 ks
Rum 4 cl
Olej 200 g
Čokoláda na vaření 120 g

smažené čerstvé meruňky

Z mouky vajec a trochu vody si uděláme těstíčko, které osolíme a přidáme rum. Meruňky omyjeme, osušíme a vyloupneme pecky.

Půlky meruněk obalíme v cukru se skořicí, následně i v těstíčku a usmažíme na rozpáleném oleji. Usmažené meruňky dáme na talíř, posypeme cukrem, přidáme kopeček zmrzliny, ozdobíme vyšlehanou smetanou a pokapeme rozehřátou čokoládou. Dozdobíme čerstvou mátou.
smažené čerstvé meruňky

Dobrou chuť!

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 925 dnů v provozu
• 4 933 články
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 25.05.2022 a svátek má Viola