Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Každý má dvě možnosti. Jsme buď naplněni láskou…, anebo strachem.
(Albert Einstein)

Recept na smažené meruňky

Petr Žemlička
28. 6. 2013
Recept na smažené meruňkyNabízíme recept šéfkuchaře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou, Jiřího Švestky. Pod jeho taktovkou hotel každý měsíc připravuje sezónní gastronomické speciality. Pro měsíc červenec jsou tématem meruňky.

Smažené meruňky se skořicí podávané s vanilkovou zmrzlinou, dekorované čokoládovou polevou

Suroviny pro čtyři porce:

Meruňky čerstvé 500 g
Smetana 33% 100 g
Vanilková zmrzlina 160 g
Cukr moučka 80 g
Skořice mletá 4 g
Sůl 3 g
Mouka hrubá 200 g
Vejce 2 ks
Rum 4 cl
Olej 200 g
Čokoláda na vaření 120 g

smažené čerstvé meruňky

Z mouky vajec a trochu vody si uděláme těstíčko, které osolíme a přidáme rum. Meruňky omyjeme, osušíme a vyloupneme pecky.

Půlky meruněk obalíme v cukru se skořicí, následně i v těstíčku a usmažíme na rozpáleném oleji. Usmažené meruňky dáme na talíř, posypeme cukrem, přidáme kopeček zmrzliny, ozdobíme vyšlehanou smetanou a pokapeme rozehřátou čokoládou. Dozdobíme čerstvou mátou.
smažené čerstvé meruňky

Dobrou chuť!

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 294 dny v provozu
• 4 939 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 30.05.2023 a svátek má Ferdinand