Bliny s uzeným lososem
Strawbridgeovi Dick a James
23. 2. 2022
23. 2. 2022
Bliny jsou malé palačinky z kynutého těsta, které se tradičně dělají z pohankové mouky.
Je to perfektní základ pro jednohubky, na který můžete dát jakékoliv ingredience. Zde na ně klademe lahodnou kombinace creme fraîche, uzeného lososa a kaviáru. Nemáte-li pánev na bliny, stačí těžká pánev na smažení.
Asi 25 kusů
100 g na proužky pokrájeného uzeného lososa
Malá vanička creme fraîche
1 sklenička kaviáru
Na bliny
50 g pohankové mouky
150 g hrubé mouky
1 lžička soli
Sáček kypřicího prášku, 7 g
2 žloutky
2 bílky
3 dl teplého mléka
Máslo podle potřeby
Nejdříve prosijte do mísy oba druhy mouky a přidejte sůl a kypřicí prášek. Ve druhé misce rozšlehejte žloutky a přilijte k nim teplé mléko. Tuto směs vmíchejte do mouky a vypracujte těsto. Zakryjte ho utěrkou a dejte na hodinu stranou, aby vykynulo.
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho kovovou lžící vložte do těsta tak, aby v těstě zůstalo co nejvíce vzduchu. Nechte těsto stát dalších 15 minut.
Postavte pánev na bliny nebo těžkou pánev na smažení na střední plamen, a jakmile se rozehřeje, dejte do ní trochu oleje nebo másla. Vkládejte do pánve po lžících těsta a smažte 1 ½ minuty po každé straně, dokud všechno těsto nespotřebujete.
Jakmile máte bliny hotové, rozdělte na ně crème fraîche, přidejte vrstvu uzeného lososa a navrch dejte po kopečku kaviáru.
Recept z knihy Nakládání a uzení, autoři:
Strawbridgeovi Dick a James
http://www.metafora.cz/knihy/vydane?product=490&man=304
foto: www.metafora.cz
Je to perfektní základ pro jednohubky, na který můžete dát jakékoliv ingredience. Zde na ně klademe lahodnou kombinace creme fraîche, uzeného lososa a kaviáru. Nemáte-li pánev na bliny, stačí těžká pánev na smažení.
Asi 25 kusů
100 g na proužky pokrájeného uzeného lososa
Malá vanička creme fraîche
1 sklenička kaviáru
Na bliny
50 g pohankové mouky
150 g hrubé mouky
1 lžička soli
Sáček kypřicího prášku, 7 g
2 žloutky
2 bílky
3 dl teplého mléka
Máslo podle potřeby
Nejdříve prosijte do mísy oba druhy mouky a přidejte sůl a kypřicí prášek. Ve druhé misce rozšlehejte žloutky a přilijte k nim teplé mléko. Tuto směs vmíchejte do mouky a vypracujte těsto. Zakryjte ho utěrkou a dejte na hodinu stranou, aby vykynulo.
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho kovovou lžící vložte do těsta tak, aby v těstě zůstalo co nejvíce vzduchu. Nechte těsto stát dalších 15 minut.
Postavte pánev na bliny nebo těžkou pánev na smažení na střední plamen, a jakmile se rozehřeje, dejte do ní trochu oleje nebo másla. Vkládejte do pánve po lžících těsta a smažte 1 ½ minuty po každé straně, dokud všechno těsto nespotřebujete.
Jakmile máte bliny hotové, rozdělte na ně crème fraîche, přidejte vrstvu uzeného lososa a navrch dejte po kopečku kaviáru.
Recept z knihy Nakládání a uzení, autoři:
Strawbridgeovi Dick a James
http://www.metafora.cz/knihy/vydane?product=490&man=304
foto: www.metafora.cz
Tweet |