Eintopf špagety z jednoho hrnce
P.
4. 3. 2015
4. 3. 2015
Máte chuť na dobré těstoviny, ale jste líní připravovat omáčku? Pokud nemusíte polotovary (i když taková veganská Alnatura boloňská omáčka…hmm) a lenost nelze přemoct, je tu jednoduché a efektivní řešení. Uvařte těstoviny i omáčku dohromady v jednom hrnci! Opravdu to funguje. Žádné zázraky od tohoto jídla nečekejte, jednoduchou, rychlou a chutnou večeři však určitě ano. Recept pro 4 osoby.
Ingredience:
cca 350 gr těstovin (např. linguine)
1 konzerva krájených rajčat
1 (sladká) cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžičky oregána
několik cherry rajčátek
několik sušených rajčat
pálivá paprička
několik (cca 15) lístků čerstvé bazalky
dvě hrsti baby špenátu
4 a půl hrnku zeleninového vývaru (nebo vody a dobrého bujónu, např. sypkého Alnatura)
olivový olej
pepř a sůl
opečená dýňová a slunečnicová semínka k podávání
Postup:
Cibuli překrojte a nakrájejte na tenké proužky, česnek na tenké plátky, cherry rajčátka na čtvrtky. Do hrnce dejte vývar, přidejte vše ostatní kromě špenátu, přikryjte a přiveďte k varu. Když se vývar vaří, ztlumte na nízkou teplotu, odkryjte a vařte asi 8 minut. Nejméně každé dvě minuty promíchávejte, aby se těstoviny nepřipalovaly. Po 8mi minutách přidejte čerstvý špenát a vařte ještě přibližně další dvě minuty. Dochuťte pepřem a solí a podávejte s rukolou, opraženými dýňovými a slunečnicovými semínky, čerstvou bazalkou a čímkoli dalším chcete (vím např. o lidech, kteří každé těstoviny musí zkazit hromadou lahůdkového droždí, tsss…).
Přejeme dobrou chuť!
Recept včetně fotografie převzat s laskavým svolením z vynikajícho webu veganotic.cz
Ingredience:
cca 350 gr těstovin (např. linguine)
1 konzerva krájených rajčat
1 (sladká) cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžičky oregána
několik cherry rajčátek
několik sušených rajčat
pálivá paprička
několik (cca 15) lístků čerstvé bazalky
dvě hrsti baby špenátu
4 a půl hrnku zeleninového vývaru (nebo vody a dobrého bujónu, např. sypkého Alnatura)
olivový olej
pepř a sůl
opečená dýňová a slunečnicová semínka k podávání
Postup:
Cibuli překrojte a nakrájejte na tenké proužky, česnek na tenké plátky, cherry rajčátka na čtvrtky. Do hrnce dejte vývar, přidejte vše ostatní kromě špenátu, přikryjte a přiveďte k varu. Když se vývar vaří, ztlumte na nízkou teplotu, odkryjte a vařte asi 8 minut. Nejméně každé dvě minuty promíchávejte, aby se těstoviny nepřipalovaly. Po 8mi minutách přidejte čerstvý špenát a vařte ještě přibližně další dvě minuty. Dochuťte pepřem a solí a podávejte s rukolou, opraženými dýňovými a slunečnicovými semínky, čerstvou bazalkou a čímkoli dalším chcete (vím např. o lidech, kteří každé těstoviny musí zkazit hromadou lahůdkového droždí, tsss…).
Přejeme dobrou chuť!
Recept včetně fotografie převzat s laskavým svolením z vynikajícho webu veganotic.cz
Tweet |