Mrkvová pomazánka
I.T.
12. 1. 2015
12. 1. 2015
Rychlá, sytá, levná, vynikající pomazánka. Pošmáknou si hlavně milovníci ostřejší chuti.
Potřebujeme:
3 obdélníčky taveného sýra, 2 karotky, 3 stroužky česneku (žlučníkáři raději opatrně), 1 polévkovou lžíce Flory nebo jiného rostlinného tuku.
Mrkev najemno nastrouháme, přidáme tavený sýr, 1 polévkovou lžíci Flory a důkladně rozmačkaný česnek. Vše dohromady ušleháme elektrickým šlehačem nebo pasírujeme vidličkou tak dlouho, dokud ze všech ingrediencí nemáme jemnou směs.
Mažeme nejlépe na tmavé pečivo, veku nebo bagety. Můžeme ozdobit kolečky salátové okurky nebo nadrobno nakrájenou pažitkou, komu chutná jarní cibulka, tak ta se taky výborně hodí.
Dobrou chuť všem!
zdroj foto:
http://www.publicdomainpictures.net/view-image.php?image=8794&picture=mrkev
Potřebujeme:
3 obdélníčky taveného sýra, 2 karotky, 3 stroužky česneku (žlučníkáři raději opatrně), 1 polévkovou lžíce Flory nebo jiného rostlinného tuku.
Mrkev najemno nastrouháme, přidáme tavený sýr, 1 polévkovou lžíci Flory a důkladně rozmačkaný česnek. Vše dohromady ušleháme elektrickým šlehačem nebo pasírujeme vidličkou tak dlouho, dokud ze všech ingrediencí nemáme jemnou směs.
Mažeme nejlépe na tmavé pečivo, veku nebo bagety. Můžeme ozdobit kolečky salátové okurky nebo nadrobno nakrájenou pažitkou, komu chutná jarní cibulka, tak ta se taky výborně hodí.
Dobrou chuť všem!
zdroj foto:
http://www.publicdomainpictures.net/view-image.php?image=8794&picture=mrkev
Tweet |