Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Láska ženám oči otvírá, mužům zavírá.
(Erich Maria Remarque)

Bosáky po pošumavsku aneb chlupaté knedlíky

ivbara
17. 7. 2021
Bosáky po pošumavsku aneb chlupaté knedlíkyDěláte si doma “bosáky“? Když jsem se s tímto názvem setkala poprvé, netušila jsem, že jsou to chlupaté knedlíky.

Recept na Bosáky po pošumavsku zaslala čtenářka ivbara. Jak je hodnotí? „Jsou vynikající třeba ke kachně, ale první den chutnají i jen s máslem a druhý den na cibulce s vajíčky…“

Jak bosáky připravíme?

Stejné množství syrových, co nejjemněji nastrouhaných brambor (vymačkáme z nich všechnu vodu – naši na to mívali plátěný pytlík…), spojíme se stejným množství vařených
brambor ve slupce (předtím oloupáme a nastrouháme).

Směs osolíme, zamícháme a vytvarujeme koule
velké asi jako plněné knedlíky. Dáme vařit do většího množství osolené vody. Na podzim je nutné přidat pár lžic polohrubé mouky, jinak není nutné ničím ochucovat.


          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 629 dnů v provozu
• 4 928 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 03.08.2021 a svátek má Miluše