Bosáky po pošumavsku aneb chlupaté knedlíky
ivbara
17. 7. 2021
Děláte si doma “bosáky“? Když jsem se s tímto názvem setkala poprvé, netušila jsem, že jsou to chlupaté knedlíky.
Recept na Bosáky po pošumavsku zaslala čtenářka ivbara. Jak je hodnotí? „Jsou vynikající třeba ke kachně, ale první den chutnají i jen s máslem a druhý den na cibulce s vajíčky…“
Jak bosáky připravíme?
Stejné množství syrových, co nejjemněji nastrouhaných brambor (vymačkáme z nich všechnu vodu – naši na to mívali plátěný pytlík…), spojíme se stejným množství vařených
brambor ve slupce (předtím oloupáme a nastrouháme).
Směs osolíme, zamícháme a vytvarujeme koule
velké asi jako plněné knedlíky. Dáme vařit do většího množství osolené vody. Na podzim je nutné přidat pár lžic polohrubé mouky, jinak není nutné ničím ochucovat.
17. 7. 2021

Recept na Bosáky po pošumavsku zaslala čtenářka ivbara. Jak je hodnotí? „Jsou vynikající třeba ke kachně, ale první den chutnají i jen s máslem a druhý den na cibulce s vajíčky…“
Jak bosáky připravíme?
Stejné množství syrových, co nejjemněji nastrouhaných brambor (vymačkáme z nich všechnu vodu – naši na to mívali plátěný pytlík…), spojíme se stejným množství vařených
brambor ve slupce (předtím oloupáme a nastrouháme).
Směs osolíme, zamícháme a vytvarujeme koule
velké asi jako plněné knedlíky. Dáme vařit do většího množství osolené vody. Na podzim je nutné přidat pár lžic polohrubé mouky, jinak není nutné ničím ochucovat.
Tweet |