Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Dobrá žena s dobrým párem bot nemůže být nikdy ošklivá.
(Coco Chanel)

Zkuste dobrotu, uvařte boršč!

lenig
1. 2. 2007
Zkuste dobrotu, uvařte boršč!Recept na vynikající boršč nám poslala čtenářka s nickem „lenig“. Takže jí dejme slovo…

Nabízím vám recept na boršč, jak ho vařím já.

Nejprve seznam ingrediencí:

20 dkg hovězího masa
20 dkg vepřového masa
20 dkg uzeného masa (nebo dobré klobásy)
10 dkg mrkve
10 dkg celeru
10 dkg petržele
20 dkg hlávkového zelí
4 ks rajčat
4-6 brambor
1 cibule
1-2 bulvy řepy nebo 1 skleničku sterilované
1 šlehačku na vaření
koření – bobkový list (2-3), nové koření, pepř,
kečup, citronová šťáva, sůl, masox

Postup:

Do hrnce dáme hovězí maso, přidáme celou oloupanou cibuli, koření, sůl a necháme vařit (v papiňáku to vychází zhruba na půl hodiny).
Potom přidáme vepřové a uzené maso a vaříme do změknutí (počítejme s další cca půlhodinkou). Mezitím si očistíme zeleninu a nakrájíme na kostičky zeleninu kořenovou, řepu a brambory, na proužky zelí, na osminky rajčata.
Po uvaření masa zcedíme a do vývaru přidáme nejprve kořenovou zeleninu a řepu a dále vaříme. Maso mezitím pokrájíme na kostičky.
Po zhruba 10 minutách přidáme zelí, potom brambory a nakonec rajčata. Vše vaříme tak dlouho, dokud není zelenina měkká. Ochutíme masoxem nebo naším oblíbeným kořením (Podravka, Harmonie chuti), přidáme trochu kečupu a citrónové šťávy. Úplně nakonec vlijeme šlehačku na vaření. Šlehačku lze přidat také těsně před podáváním borše přímo do talíře.

Dobrou chuť Vám přeje lenig


          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 380 dnů v provozu
• 4 918 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © 2006–2019 Venušanka – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 26.11.2020 a svátek má Artur