Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Žít, to je nejvzácnější věc na světě, neboť většina lidí jenom existuje.
(Oscar Wilde)

Zkuste dobrotu, uvařte boršč!

lenig
2. 11. 2021
Zkuste dobrotu, uvařte boršč!Recept na vynikající boršč nám poslala čtenářka s nickem „lenig“. Takže jí dejme slovo…

Nabízím vám recept na boršč, jak ho vařím já.

Nejprve seznam ingrediencí:

20 dkg hovězího masa
20 dkg vepřového masa
20 dkg uzeného masa (nebo dobré klobásy)
10 dkg mrkve
10 dkg celeru
10 dkg petržele
20 dkg hlávkového zelí
4 ks rajčat
4‑6 brambor
1 cibule
1‑2 bulvy řepy nebo 1 skleničku sterilované
1 šlehačku na vaření
koření – bobkový list (2‑3), nové koření, pepř,
kečup, citronová šťáva, sůl, masox

Postup:

Do hrnce dáme hovězí maso, přidáme celou oloupanou cibuli, koření, sůl a necháme vařit (v papiňáku to vychází zhruba na půl hodiny).
Potom přidáme vepřové a uzené maso a vaříme do změknutí (počítejme s další cca půlhodinkou). Mezitím si očistíme zeleninu a nakrájíme na kostičky zeleninu kořenovou, řepu a brambory, na proužky zelí, na osminky rajčata.
Po uvaření masa zcedíme a do vývaru přidáme nejprve kořenovou zeleninu a řepu a dále vaříme. Maso mezitím pokrájíme na kostičky.
Po zhruba 10 minutách přidáme zelí, potom brambory a nakonec rajčata. Vše vaříme tak dlouho, dokud není zelenina měkká. Ochutíme masoxem nebo naším oblíbeným kořením (Podravka, Harmonie chuti), přidáme trochu kečupu a citrónové šťávy. Úplně nakonec vlijeme šlehačku na vaření. Šlehačku lze přidat také těsně před podáváním borše přímo do talíře.

Dobrou chuť Vám přeje lenig


          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 961 den v provozu
• 4 935 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 30.06.2022 a svátek má Šárka