Zkuste dobrotu, uvařte boršč!
lenig
2. 11. 2021
Recept na vynikající boršč nám poslala čtenářka s nickem „lenig“. Takže jí dejme slovo…
Nabízím vám recept na boršč, jak ho vařím já.
Nejprve seznam ingrediencí:
20 dkg hovězího masa
20 dkg vepřového masa
20 dkg uzeného masa (nebo dobré klobásy)
10 dkg mrkve
10 dkg celeru
10 dkg petržele
20 dkg hlávkového zelí
4 ks rajčat
4‑6 brambor
1 cibule
1‑2 bulvy řepy nebo 1 skleničku sterilované
1 šlehačku na vaření
koření – bobkový list (2‑3), nové koření, pepř,
kečup, citronová šťáva, sůl, masox
Postup:
Do hrnce dáme hovězí maso, přidáme celou oloupanou cibuli, koření, sůl a necháme vařit (v papiňáku to vychází zhruba na půl hodiny).
Potom přidáme vepřové a uzené maso a vaříme do změknutí (počítejme s další cca půlhodinkou). Mezitím si očistíme zeleninu a nakrájíme na kostičky zeleninu kořenovou, řepu a brambory, na proužky zelí, na osminky rajčata.
Po uvaření masa zcedíme a do vývaru přidáme nejprve kořenovou zeleninu a řepu a dále vaříme. Maso mezitím pokrájíme na kostičky.
Po zhruba 10 minutách přidáme zelí, potom brambory a nakonec rajčata. Vše vaříme tak dlouho, dokud není zelenina měkká. Ochutíme masoxem nebo naším oblíbeným kořením (Podravka, Harmonie chuti), přidáme trochu kečupu a citrónové šťávy. Úplně nakonec vlijeme šlehačku na vaření. Šlehačku lze přidat také těsně před podáváním borše přímo do talíře.
Dobrou chuť Vám přeje lenig
2. 11. 2021

Nabízím vám recept na boršč, jak ho vařím já.
Nejprve seznam ingrediencí:
20 dkg hovězího masa
20 dkg vepřového masa
20 dkg uzeného masa (nebo dobré klobásy)
10 dkg mrkve
10 dkg celeru
10 dkg petržele
20 dkg hlávkového zelí
4 ks rajčat
4‑6 brambor
1 cibule
1‑2 bulvy řepy nebo 1 skleničku sterilované
1 šlehačku na vaření
koření – bobkový list (2‑3), nové koření, pepř,
kečup, citronová šťáva, sůl, masox
Postup:
Do hrnce dáme hovězí maso, přidáme celou oloupanou cibuli, koření, sůl a necháme vařit (v papiňáku to vychází zhruba na půl hodiny).
Potom přidáme vepřové a uzené maso a vaříme do změknutí (počítejme s další cca půlhodinkou). Mezitím si očistíme zeleninu a nakrájíme na kostičky zeleninu kořenovou, řepu a brambory, na proužky zelí, na osminky rajčata.
Po uvaření masa zcedíme a do vývaru přidáme nejprve kořenovou zeleninu a řepu a dále vaříme. Maso mezitím pokrájíme na kostičky.
Po zhruba 10 minutách přidáme zelí, potom brambory a nakonec rajčata. Vše vaříme tak dlouho, dokud není zelenina měkká. Ochutíme masoxem nebo naším oblíbeným kořením (Podravka, Harmonie chuti), přidáme trochu kečupu a citrónové šťávy. Úplně nakonec vlijeme šlehačku na vaření. Šlehačku lze přidat také těsně před podáváním borše přímo do talíře.
Dobrou chuť Vám přeje lenig
Tweet |