Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Můj psychoanalytik mě varoval, ať si neberu tak mladou ženu, ale byla tak krásná, že jsem si našel jiného psychoanalytika.
(Woody Allen)

Krémová dýňová polévka

Zuzana
16. 10. 2006
Krémová dýňová polévkaPodzim zlátne, a tak proč si nedopřát polévku ze zlatavé dýně? Je lahodná a neznám nikoho, komu by nezachutnala.

Potřebujeme:
1 kg oranžové dýně, 300 g brambor typu B či C, 2 středně velké cibule, 4 stroužky česneku, 2 menší mrkve, 1,75 litru kuřecího vývaru, 3 až 4 polévkové lžíce másla, případně trochu soli či špetička pepře

Dýni zbavíme slupky a semínek a nakrájíme na drobné kostičky. Brambory oškrábeme a nakrájíme na přibližně stejně velké kostičky. Mrkev také oškrábeme a nastrouháme. Cibuli i česnek oloupeme.

Nejprve necháme v hrnci, kde polévku připravíme, zpěnit máslo. Přidáme ndrobno nakrájenou cibulku (musí zesklovatět) a nadrobno utřený česnek. Přidáme dýni, brambory a mrkev a povaříme za občasného míchání zhruba 5 minut. Teprve pak zeleninu zalijeme teplým kuřecím vývarem a povaříme, dokud zelenina nezměkne. Necháme trochu vychladnout a rozmixujeme. Kdo chce, může chuť před podáváním zjemnit zakysanou smetanou. Výborná je s tmavým chlebem, můžeme ale přikusovat i celozrnné pečivo.

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 380 dnů v provozu
• 4 918 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © 2006–2019 Venušanka – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 26.11.2020 a svátek má Artur