Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Učit se bez přemýšlení je zbytečné. Přemýšlet bez učení je nebezpečné.
(Konfucius)

Krémová dýňová polévka

Zuzana
26. 10. 2021
Krémová dýňová polévkaPodzim zlátne, a tak proč si nedopřát polévku ze zlatavé dýně? Je lahodná a neznám nikoho, komu by nezachutnala.

Potřebujeme:
1 kg oranžové dýně, 300 g brambor typu B či C, 2 středně velké cibule, 4 stroužky česneku, 2 menší mrkve, 1,75 litru kuřecího vývaru, 3 až 4 polévkové lžíce másla, případně trochu soli či špetička pepře

Dýni zbavíme slupky a semínek a nakrájíme na drobné kostičky. Brambory oškrábeme a nakrájíme na přibližně stejně velké kostičky. Mrkev také oškrábeme a nastrouháme. Cibuli i česnek oloupeme.

Nejprve necháme v hrnci, kde polévku připravíme, zpěnit máslo. Přidáme ndrobno nakrájenou cibulku (musí zesklovatět) a nadrobno utřený česnek. Přidáme dýni, brambory a mrkev a povaříme za občasného míchání zhruba 5 minut. Teprve pak zeleninu zalijeme teplým kuřecím vývarem a povaříme, dokud zelenina nezměkne. Necháme trochu vychladnout a rozmixujeme. Kdo chce, může chuť před podáváním zjemnit zakysanou smetanou. Výborná je s tmavým chlebem, můžeme ale přikusovat i celozrnné pečivo.

          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 751 den v provozu
• 4 930 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 02.12.2021 a svátek má Blanka