Polévka z červené čočky na kari
Vanda Švehlová
5. 10. 2015
Je vynikající, má říznou chuť, podporuje trávení a zvládne ji úplně každý. Co budeme potřebovat?
Červenou čočku, cibuli, česnek, olej, brambory, pórek, zelenou papriku, bujón, rajčatový protlak, sůl, kari koření
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Když zesklovatí, přidáme utřený česnek (každému dle jeho chuti), mírně osolíme, přidáme kari a ještě chvíli mícháme. Jakmile je základ polévky hotov, přidáme bujón. Pokud ho doma nemáte nebo ho neradi používáte, stačí dolít vodou, polévka i tak bude mít díky koření vynikající chuť. Přidáme rajčatový protlak.
Do tohoto vývaru dáme nadrobno nakrájené brambory, zelenou papriku a pórek. Vaříme tak dlouho, dokud zelenina výrazně nezměkne. Mezitím dochutíme kořením kari a dosolíme.
Patnáct minut před koncem přidáme do polévky červenou čočku, kterou jsme předtím propláchli.
Polévka je vynikající, zahřeje, rozproudí vás, navíc luštěniny jsou zdravé. Červená čočka prakticky nenadýmá, proto je pro spoustu lidí mnohem lépe stravitelnější. V polévce není prakticky vidět ani cítit, a přesto ji perfektně zahustí a dodá potřebné živiny.
Zeleninu lze dát samozřejmě jakoukoli jinou, kdo nemusí pórek, ať ho nahradí mrkví, jestli jste nasbírali houby, klidně je nakrájejte a přidejte do polévky, bude mít zase jinou chuť.
5. 10. 2015

Červenou čočku, cibuli, česnek, olej, brambory, pórek, zelenou papriku, bujón, rajčatový protlak, sůl, kari koření
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Když zesklovatí, přidáme utřený česnek (každému dle jeho chuti), mírně osolíme, přidáme kari a ještě chvíli mícháme. Jakmile je základ polévky hotov, přidáme bujón. Pokud ho doma nemáte nebo ho neradi používáte, stačí dolít vodou, polévka i tak bude mít díky koření vynikající chuť. Přidáme rajčatový protlak.
Do tohoto vývaru dáme nadrobno nakrájené brambory, zelenou papriku a pórek. Vaříme tak dlouho, dokud zelenina výrazně nezměkne. Mezitím dochutíme kořením kari a dosolíme.
Patnáct minut před koncem přidáme do polévky červenou čočku, kterou jsme předtím propláchli.
Polévka je vynikající, zahřeje, rozproudí vás, navíc luštěniny jsou zdravé. Červená čočka prakticky nenadýmá, proto je pro spoustu lidí mnohem lépe stravitelnější. V polévce není prakticky vidět ani cítit, a přesto ji perfektně zahustí a dodá potřebné živiny.
Zeleninu lze dát samozřejmě jakoukoli jinou, kdo nemusí pórek, ať ho nahradí mrkví, jestli jste nasbírali houby, klidně je nakrájejte a přidejte do polévky, bude mít zase jinou chuť.

Tweet |