Svět slov

Vyhledávání

Moudrosti do hrsti

Když je člověk mladý, tak ho neustále něco rozptyluje.
(Robert Fulghum)

Chlebová polévka: kdysi jídlo chudých, dnes zpestření jídelníčku

Venušanka
4. 8. 2006
Chlebová polévka: kdysi jídlo chudých, dnes zpestření jídelníčkuJedly jste ji někdy? Ne? Tak ji zkuste, je to docela zajímavá změna. Příprava chlebové polévky je velice jednoduchá, rychlá a polévka je nízkokalorická.

Ingredience se snad najdou v každé domácnosti. Neuvádíme však přesný poměr, protože hodně záleží na kvalitě složek, třeba na tom, jak je zeleninový vývar hustý nebo jaký druh chleba použijeme.

Potřebujeme:

chléb, zeleninový vývar, mléko, kyselé mléko, máslo, vejce, kmín, petrželovou nať

Chléb namočíme a rozvaříme. Pak ho prolisujeme do zeleninového vývaru a zalijeme sladkým a kyselým mlékem. Přidáme kmín, osolíme a povaříme. Přidáme rozšlehané vajíčko a čerstvé máslo. Nakonec přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať a dochutíme.
          
Zaujal vás tento článek a chcete jej doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na článek
na
e-mail:
 
 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...

Pro kůži

RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 5 380 dnů v provozu
• 4 918 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © 2006–2019 Venušanka – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 26.11.2020 a svátek má Artur