Chlebová polévka: kdysi jídlo chudých, dnes zpestření jídelníčku
Venušanka
10. 11. 2021
10. 11. 2021
Jedly jste ji někdy? Ne? Tak ji zkuste, je to docela zajímavá změna. Příprava chlebové polévky je velice jednoduchá, rychlá a polévka je nízkokalorická.
Ingredience se snad najdou v každé domácnosti. Neuvádíme však přesný poměr, protože hodně záleží na kvalitě složek, třeba na tom, jak je zeleninový vývar hustý nebo jaký druh chleba použijeme.
Potřebujeme:
chléb, zeleninový vývar, mléko, kyselé mléko, máslo, vejce, kmín, petrželovou nať
Chléb namočíme a rozvaříme. Pak ho prolisujeme do zeleninového vývaru a zalijeme sladkým a kyselým mlékem. Přidáme kmín, osolíme a povaříme. Přidáme rozšlehané vajíčko a čerstvé máslo. Nakonec přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať a dochutíme.
Ingredience se snad najdou v každé domácnosti. Neuvádíme však přesný poměr, protože hodně záleží na kvalitě složek, třeba na tom, jak je zeleninový vývar hustý nebo jaký druh chleba použijeme.
Potřebujeme:
chléb, zeleninový vývar, mléko, kyselé mléko, máslo, vejce, kmín, petrželovou nať
Chléb namočíme a rozvaříme. Pak ho prolisujeme do zeleninového vývaru a zalijeme sladkým a kyselým mlékem. Přidáme kmín, osolíme a povaříme. Přidáme rozšlehané vajíčko a čerstvé máslo. Nakonec přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať a dochutíme.
Tweet |