Chlebová polévka: kdysi jídlo chudých, dnes zpestření jídelníčku
Venušanka
10. 11. 2021
Jedly jste ji někdy? Ne? Tak ji zkuste, je to docela zajímavá změna. Příprava chlebové polévky je velice jednoduchá, rychlá a polévka je nízkokalorická.
Ingredience se snad najdou v každé domácnosti. Neuvádíme však přesný poměr, protože hodně záleží na kvalitě složek, třeba na tom, jak je zeleninový vývar hustý nebo jaký druh chleba použijeme.
Potřebujeme:
chléb, zeleninový vývar, mléko, kyselé mléko, máslo, vejce, kmín, petrželovou nať
Chléb namočíme a rozvaříme. Pak ho prolisujeme do zeleninového vývaru a zalijeme sladkým a kyselým mlékem. Přidáme kmín, osolíme a povaříme. Přidáme rozšlehané vajíčko a čerstvé máslo. Nakonec přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať a dochutíme.
10. 11. 2021

Ingredience se snad najdou v každé domácnosti. Neuvádíme však přesný poměr, protože hodně záleží na kvalitě složek, třeba na tom, jak je zeleninový vývar hustý nebo jaký druh chleba použijeme.
Potřebujeme:
chléb, zeleninový vývar, mléko, kyselé mléko, máslo, vejce, kmín, petrželovou nať
Chléb namočíme a rozvaříme. Pak ho prolisujeme do zeleninového vývaru a zalijeme sladkým a kyselým mlékem. Přidáme kmín, osolíme a povaříme. Přidáme rozšlehané vajíčko a čerstvé máslo. Nakonec přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať a dochutíme.
Tweet |